Pegasus Wandelfestival: naast veel cultuur ook heerlijk wandelen...

Zin in een bijzondere culturele beleveniswandeling met vier verschillende routes op en rondom De Hartenberg in Wekerom in de gemeente Ede? Wandel dan mee tijdens het Pegasus Wandelfestival op zaterdag 24 september. Er zijn vier prachtige wandelroutes uitgezet door de Edese bossen en over de heiden...

wandelnieuws pegasus streetart

Streetart...

Veel te beleven

Naast het wandelen is ook op het terrein van Woonzorgpark De Hartenberg op 24 september genoeg te beleven. De festiviteiten zijn te vinden rondom het Openluchttheater en het Theehuis. Zo is er een afwisselend podiumprogramma met theater, urban art, strips, poëzie en muziek. Dit daagt je uit om na te denken over thema's als moed, verzet, vrede en vrijheid. Aan het eind van het Wandelfestival komt iedereen samen op het Vrijheidsplein. Daar vind je horeca, muziek en cultuur in en rondom het Openluchttheater. 

wandelnieuws pegasus momo theater

Theater...

Pegasus Wandelfestival in 2022

  • Wanneer: Zaterdag 24 september
  • Waar: De Hartenberg in Wekerom  
  • Routes: 4, 8, 20 en 30 kilometer
  • Toegankelijk: De 4 km route gaat uitsluitend over verharde paden, geschikt voor rolstoelen en kinderwagens 
  • Extra: Afwisselend podiumprogramma met theater, urban art, strips, poëzie en muziek
  • Thema: Moed, verzet, vrede en vrijheid

Operatie Pegasus en Airborne maand in Ede

In de maand september is het bovendien Airborne-maand in de gemeente Ede. Het is de maand waarin we stilstaan bij hen die in 1944 vochten voor onze vrijheid. We herdenken Operatie Market Garden, het bombardement op Ede en de luchtlandingen. Met verschillende herinneringsevenementen en culturele en educatieve dropzones eren we de helden van toen en nu. Het Pegasus Wandelfestival is gelinkt aan het verhaal van Operatie Pegasus, de grote en gewaagde ontsnapping van de ondergedoken para’s na de mislukte Slag om Arnhem in 1944. Met het Pegasus Wandelfestival sluiten we de Airborne Ede-maand op een bijzondere manier af. Benieuwd naar het volledige programma van de Airborne-maand? Ga naar ede.nl/airborne

wandelnieuws pegasus pipes and drums

Pipers...

“Airborne op weg naar Vrijheid, daar staan we met het Pegasus Wandelfestival bij stil. Herdenken en bewegen gaan hand in hand op het Pegasus Wandelfestival. Je beleeft de geschiedenis en leert over de helden van toen”

Vier verschillende wandelroutes

Er zijn verschillende routes op en rondom de Hartenberg uitgezet. De culturele belevenisroutes van 4 en 8 kilometer zijn geschikt voor alle leeftijden. De routes van 20 en 30 kilometer zijn voor de meer fervente wandelaars.

  • 4 km route: Rolstoeltoegankelijk Deze route start tussen 10.00 - 14.00 uur vanaf de Hartenberg in Wekerom en is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Deze route gaat uitsluitend over verharde paden en is daarmee toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Tussen 10.00 en 14.00 uur staan twee rolstoelbusjes klaar op de parkeerplaats van het Raadhuis in Ede (Bergstraat 4). Je kunt de auto gratis parkeren en met de rolstoelbus naar de Hartenberg in Wekerom gaan. Hier word je aan het begin van de belevenisroute afgezet.
  • 8 km route: Cultureel & Educatief Deze route start tussen 10.00 - 13.00 uur bij het Mussennest in Otterlo en is zowel cultureel als educatief en daardoor geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen.  Inschrijven voor de wandelingen van 4 en 8 kilometer kan via bezoek-ede.nl/pegasus 
  • 20 & 30 km route: Deze routes starten tussen 08.00 - 10.00 uur bij de Hartenberg in Wekerom. Inschrijven voor deze twee wandeltochten kan op 24 september bij het startbureau. 

wandelnieuws pegasus 1

Kijken naar toneel...

Tickets en meer informatie

Deelname aan het Pegasus Wandelfestival kost € 7 per persoon. Kinderen tot 14 jaar kunnen gratis meedoen. Tickets voor de 4 en 8 kilometerroutes zijn vanaf nu te koop via bezoek-ede.nl/pegasus. Kaartjes voor de 20 en 30 kilometer zijn op de dag zelf ter plekke te koop. 

* Het Pegasus Wandelfestival is een initiatief van de gemeente Ede, de Stichting RecreatieVeluwe Vallei - Ede (SRVV-Events) en Ede Marketing in samenwerking met woonzorgpark De Hartenberg.

Deel dit artikel