Kasteel De Cloese © foto Achterhoek Toerisme

Drie dagen wandelen in en om Lochem kan met gemak. De gemeente is niet voor niets ‘Wandelgemeente van het jaar 2022’ geworden. Kilometers - grotendeels onverharde - wandelpaden doorkruisen de wijde omgeving.

Na elke bocht verrast het voor de Achterhoek zo kenmerkende coulisselandschap je met iets nieuws. Via bossen, enken en landgoederen wandel je langs weilanden en glooiende oevers van historische stadjes naar pittoreske dorpjes. Volop wandelplezier dus!

Onbezorgd wandelen

Een aantal Achterhoekse hotels heeft ‘van hotel naar hotel arrangementen’ voor je samengesteld. Met deze compleet verzorgde arrangementen wandel je van hotel naar hotel én ontdek je onderweg de mooiste plekjes. Na een actieve dag in de buitenlucht kom je aan in het hotel, waar je volop kunt genieten van de hotelfaciliteiten en van een heerlijk diner. De volgende dag staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar en trek je de wandelschoenen weer aan om aan een nieuwe wandeldag te beginnen.  

wandelnieuws wandelaars fotografielokaal 085

In de omgeving van Lochem kan je eindeloos wandelen © foto Achterhoek Toerisme

Het beste van Lochem

Tijdens het 3-daags hotelarrangement ‘Het beste van Lochem’ wandel je met een verrassende omweg van hotel Hof van Gelre in Lochem naar Boetiekhotel BonAparte in wandeldorp Barchem. Het ene hotel ligt in een lommerrijke villawijk op een steenworp afstand van het gezellige historische centrum van Landstad Lochem. Het andere hotel midden in het groen aan de voet van de Lochemse Berg. Tijdens de wandelingen ontdek je de prachtige, veelzijdige, groene omgeving rondom Lochem. De streek staat onder andere bekend om het glooiende landschap met fraaie uitzichtpunten vanaf de Lochemse Berg en de Kale berg. De vele kastelen en landgoederen en natuurgebieden in de omgeving vormen een ware magneet voor wandelaars. Ondertussen meandert de rivier de Berkel gemoedelijk door het landschap.

Tip!

Als je nog na je wandeling nog zin hebt om eropuit te gaan in de omgeving, bezoek dan het VVV Inspiratiepunt in Lochem.

wandelnieuws bonaparte by night eigendom bon aparte

Hotel BonAparte bij nacht © foto BonAparte

Culinaire verrassing

De hotels waar je verblijft, beschikken beide over een keukenbrigade, die je zal verrassen met culinaire gerechten. Ook kun je in beide hotels genieten van heerlijke faciliteiten zoals een heerlijk terras, een zwembad en wellness. Kortom; ‘Het beste van Lochem’ omvat een compleet verzorgd arrangement waarbij je alleen maar hoeft te genieten. Zelfs het vervoer van je bagage wordt geregeld!

Inhoud wandelarrangement

  • 2x overnachten in een Achterhoeks hotel
  • 2x uitgebreid ontbijt
  • 2x 3-gangen diner
  • 2x lunchpakket voor onderweg
  • 2x wandelroutes
  • Ontvangst met koffie/ thee en streeklekkernij
  • Achterhoeks presentje
  • Het vervoer van je bagage regelen wij
  • Gratis gebruik faciliteiten binnenzwembad en sauna bij Hotel BonAparte
  • WiFi

Dit 3-daagse wandelarrangement is er vanaf €195,- per persoon

Dit arrangement boek je via de website van Hotels in de Achterhoek

Deel dit artikel