Porta Westfalica Teutoburgerwoud
Porta Westfalica © foto Teutoburger Wald Tourismus / M. Schoberer

Slechts een paar uur vanaf Utrecht en je bent al in het fascinerende Teutoburgerwoud. Een geweldige wandelregio, die bewijst dat je niet ver van huis hoeft te zijn om je in een totaal andere omgeving te begeven. In het Teutoburgerwoud vind je hoge bergen en rivierdalen, pittoreske vakwerkstadjes en tal van culturele bezienswaardigheden.

Dus.. een prima bestemming voor een heerlijke, ontspannen- en toch actieve vakantie. Goed bewegwijzerde wandelroutes zijn er in overvloed. Neem bijvoorbeeld de Wittekindsweg…

Sportieve wandelroute

De Wittekindsweg is een sportieve wandelroute. Deze route voert je over kam van het Wiehengebergte, waarbij je na elke beklimming wordt beloond met fraaie uitzichten over het uitgestrekte landschap van deze wandelregio. Als je deze wandelroute vanaf Porta Westfalica begint, sta je meteen oog in oog met het Kaiser Wilhelm Denkmal. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over de doorbraak van de Wezer. Na enige tijd kun je pauzeren op het terrein van kasteel Wittekindsburg. Nog meer bijzondere bezienswaardigheden langs deze route: het openluchttheater Kahle Wart en de uitkijktoren op de Nonnenstein bij Rödinghausen. De Wittekindsweg loopt daarna nog een stuk verder en leid je na in totaal 95 km naar de stad Osnabrück.

Overnachten

Rondom de routes kun je overnachten in verschillende wandelaccommodaties: in kleinschalige pensions, in huisjes of op de camping. Er zijn ook diverse wandelhotels die het keurmerk ‘Qualitätsgastgeber Wanderbares Deutschland’ dragen. Zij zijn volledig op wandelaars ingesteld en bieden extra service zoals bagagetransfers en lunchpakketten.  

Een overzicht van beschikbare kaarten en wandelroutes vind je in de Nederlandse wandelbrochure die gratis te bestellen of te downloaden is via de website van het Teutoburgerwoud.

Deel dit artikel