Rondje Naardermeer © foto AllTrails
Rondje Naardermeer © foto AllTrails

In coronatijd is het fijn om te wandelen in gebieden waar rust en ruimte is, in wandelgebieden waar social distance geen issue is. Holidu, zoekmachine voor vakantiewoningen, heeft samen met wandelkaartenspecialist AllTrails een overzicht gemaakt van de Nederlandse top 10 wandelroutes die het beste scoren op dit gebied. Heerlijk als even weg wil zijn van de grote massa…

De top 10:

1. Boswachterspad Kootwijk, 18 km

Boswachterij Kootwijk ligt centraal op de Veluwe en behoort tot de mooiste plekken in de regio. Het is hier heerlijk rustig; sta vooral niet gek te kijken als je onderweg herten of everzwijnen tegen het lijf loopt.

2. Natuurgebied De Muy en Slufter op Texel, 10,5 km

Lekker uitwaaien? Dan is Texel ‘the placet o be! Er is geen andere wandeling vergelijkbaar met die in natuurgebied De Muy en De Slufter. Steile duinen, weilanden en schorrenlandschappen halen je weg uit de dagelijkse sleur.

wandelnieuws de muy en slufter alltrailsDe Muy en Slufter op Texel © foto AllTrails

3. Rondje Naardermeer, 17,1 km

Een rustgevende oase met polderlandschap, meertjes, riet, weilanden en moerasbos. Verder fraaie uitzichtpunten en een observatiehut, waar je otters en de purperreiger kunt spotten.

4. Kampina en Oisterwijkse Vennen, 15,4 km

Een fantastisch duinlandschap, afgewisseld met bossen, grasvelden en valleien die het landschap doorsnijden. De Kampina heeft verschillende uitzichtpunten en laat je zeldzame plant- en diersoorten zien.

5. Rondje Wylerbergmeer, 11,9 km

Een heerlijke natuurwandeling met zo nu en dan een behoorlijk klimmetje. Iedere ‘top’ biedt je weer naar een nieuw uitkijkpunt. Je komt langs het Afrika Museum, over de Duivelsberg en wandelt rondom het Wylerbergmeer.

wandelnieuws berg en dal holiduBerg en Dal © foto Holidu

6. Rondwandeling Maasduinen, 16,4 km

Een wandeling in het fraaie Nationaal Park Maasduinen. Trek goede schoenen aan, waarmee je ook gemakkelijk de zandwegen kunt bewandelen Je wandelt o.a. over een halfverharde weg, een loopbrug, door rivierduinen, heidevelden en gemengde bossen.

7. Erfgooiersbos rondwandeling, 7,7 km

Ooit was dit bos slechts een heidegebied. Maar halverwege de jaren '40 werd het dennenbos aangeplant en bloeide dit uit tot het bos dat je nu ziet. Een heerlijk rustige wandeling tussen de loofbomen; je verliest er jezelf in de prachtige natuur.

8. Gerendal rondwandeling, 13,2 km

Een wandeling door het on-Nederlandse heuvelachtige Limburgse landschap. Een wandeling met klimmetjes en afdalingen. Talloze kapelletjes en culinaire lekkernijen zorgen ervoor dat je deze wandeling niet snel zult vergeten.

wandelnieuws gerendal alltrailsGeerendal © foto AllTrails

9. Lingeroute, 16,6 km

Wandelroute langs de Linge, de langste rivier van Nederland. Een perfecte manier om een dagdeel door te brengen. Je loopt er langs de  meanderende Linge, over paden, dijken en langs boomgaarden.

10. Mastbos Breda, 10 km

Het Mastbos bos is bekend vanwege de rijkheid aan flora, fauna en de geschiedenis. Je gaat er terug in de tijd gaat en wandelt door een eeuwenoud bos met beukenlanen en loof- en naaldbossen. In het 500 jaar oude bos kom je herten, vossen en uilen tegen.

Deel dit artikel