Foto: Andreas Lehmberg
Foto: Andreas Lehmberg

In Duitsland wordt aandacht besteed aan een aantal Top Trails die dit jaar een jubileum hebben. Met zijn 92 kilometer is de Harzer-Hexen-Stieg de kortste Top Trail. Dit wandelpad, dwars door de ongerepte natuur van Nationalpark Harz, bestaat in 2018 15 jaar.

De nieuwste attractie is de spectaculaire hangbrug Titan RT bij de stuwdam Rappbodetalsperre. Tussen 2 rotswanden is een 483 meter lange hangbrug gespannen. Een beetje moed heb je wel nodig als je, wandelend over de brug, 75 meter in de diepte kijkt.

In het Westerwald wordt dit jaar niet alleen het 10-jarig jubileum van de WesterwaldSteig gevierd; ook is het 200 jaar geleden dat de Duitse sociaal-hervormer Friedrich Wilhelm Raiffeisen werd geboren. Van het coöperatieve gedachtegoed heeft niet alleen de boerenbevolking van het Westerwald geprofiteerd.

De Schluchtensteig in het Zwarte Woud viert zijn 10-jarig jubileum met culinaire weken en een fotowedstrijd. Bovendien is de Schluchtensteig een van de kanshebbers om tot Duitslands mooiste wandelroute van 2018 te worden gekozen. Vanwege het jubileum serveren de eetgelegenheden langs de route elke maand een speciaal gerecht.

Meer informatie: www.toptrails.nl.

Deel dit artikel