Het Heyrderpad heeft start en eindpunt bij Kasteel Essenburgh © foto Shutterstock

Op zaterdag 1 juli vindt de feestelijke opening plaats van de Klompenpaden Sonnevanckpad en Heyrderpad in Harderwijk. Het startpaneel zal door de plaatselijke wethouder worden onthuld in het bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren...

De opening is om 10.00 uur in restaurant Vivaldi in Sonnevanck te Harderwijk, vlakbij het startpunt van het Sonnevanckpad. Vervolgens is er een korte wandeling gepland over een deel van het Klompenpad, waarna een toost zal worden uitgebracht. Klompen aan, rugzak op en gaan!

150ste Klompenpad

Het Sonnevanckpad is een rondwandeling van tien kilometer door het fraaie buitengebied van Harderwijk. De wandeling start bij zorginstelling Sonnevanck, dat ooit een tbc-sanatorium was. De route leidt de wandelaar door de bossen rond Harderwijk, maar tevens over het Beekhuizerzand en de oude agrarische enclave Beekhuizen. Het Sonnevanckpad is het 149ste Klompenpad en tevens het eerste Klompenpad in de gemeente Harderwijk. Daarnaast wordt deze middag een tweede Klompenpad geopend in Harderwijk: het Heyrderpad, waarmee het totale aantal Klompenpaden op 150 komt! Deze route is elf kilometer met start en eindpunt in Hierden bij kasteel de Essenburgh. Je loopt langs beken, oude landgoederen en boerderijen in het mooie buitengebied van Hierden.

Brochure en app

Het Sonnevanckpad is in twee richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar in het restaurant op Sonnevanck en bij VVV’s in de regio. Ook het Heyrderpad is in beide richtingen gemarkeerd, maar dan met oranje klompjes. Als wandelaar van Klompenpaden ben je te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom dienen honden te worden aangelijnd. En waar de route gebruik maakt van reeds bestaande paden gelden vanzelfsprekend de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is beschikbaar via de Klompenpaden app.

Vanaf 1 juli 2023 is alle informatie te vinden op de website van Klompenpaden

Deel dit artikel