Het Zwin © foto Shutterstock

Vanaf juli 2023 wordt een nieuwe Streek-GR langs de Belgische kust gelanceerd. De route is volledig gemarkeerd en je kan vanaf dat moment tussen De Panne en Het Zwin genieten van alles wat de Belgische kust je te bieden heeft...

Deze kersverse GR leidt je langs de allermooiste paden door duinen, duinbossen, natuurreservaten, parken, bekendste badplaatsen, bijzondere kunstwerken en vanzelfsprekend ook langs strand en zee.

Een groot gedeelte van de nieuwe Streek-GR loopt gelijk met de GR 5A, maar voor de zekerheid is ook dat stuk van de route gemarkeerd met de geel-rode markeringstekens van een Streek-GR. Het gaat in totaal om 103 km die volledig nieuw van markeringen worden voorzien. Op het onderstaande video zie je ze in actie. ‘Markeren aan de kust is nog niet zo eenvoudig. In de duinen zijn er weinig palen of bomen om de markering op aan te brengen, dus moet er soms in samenspraak met de gemeenten voor palen worden gezorgd. Bovendien moeten in de directe omgeving van het strand de markeringen door de impact van zon en wind bijna elk jaar vervangen worden’, aldus de ploegleider van de vrijwilligers.

Deel dit artikel