© foto Le Champion

Er staan al ruim 3.500 deelnemers ingeschreven voor de 16e editie van de Wandel4daagse Alkmaar, die dit jaar plaatsvindt van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni. Op dit moment staan er al 500 meer wandelaars ingeschreven dan vorig jaar rond deze periode.

Hoe dat kan? Sportorganisatie Le Champion probeert dit jaar wederom te vernieuwen met een nieuwe 2daagse, een bijzondere start vanuit de Grote Kerk én door de route op vrijdag om te draaien voor meer gezelligheid onderweg.

wandelnieuws alkmaarmolen en natuur

Wandelen in de natuur © foto Le Champion

Andersom

Zo wordt de Pelgrimsroute, naamdrager van de wandelroute op vrijdag, andersom gewandeld ten opzichte van voorgaande edities. Wandelaars beoordelen deze dag als beste, het enige wat miste was een gezellige feestlocatie onderweg. Door deze aanpassing wordt die gecreëerd bij de Witte Kerk in Heiloo, de laatste stempelpost van die dag en wandelen deelnemers van alle afstanden gezamenlijk naar de finish op het Canadaplein. Vorig jaar werd op deze manier de route op donderdag, Stad van de Zonroute aantrekkelijker gemaakt en nu is vrijdag aan de beurt.

wandelnieuws ruïnekerk bergen

Rustplek bij Ruïnekerk in Bergen © foto Le Champion

Vanuit de Grote Kerk

Zaterdag wordt dit jaar een heel speciale wandeldag, want dan starten alle afstanden vanuit de imposante Grote Kerk, het sieraad van de stad Alkmaar. De ruim 500 jaar oude kerk trekt jaarlijks bezoekers uit heel de wereld, dankzij haar bijzondere kunstwerken én vooral de antieke orgels. Het aangezicht van de kerk is heel bijzonder en historisch. De 40 km start dagelijks vanuit de kerk, de overige afstanden doen dat op het Canadaplein.

wandelnieuws alkmaar indekerk spark

Start vanuit de Grote Kerk © foto SPARK

Vernieuwde 2daagse

Een ander belangrijk aspect van de groei in deelnemersaantallen is de vernieuwde 2daagse. In het verleden was deze al mogelijk op vrijdag en zaterdag, maar vanaf dit jaar kunnen wandelaars ook kiezen voor woensdag en donderdag. Qua vertegenwoordiging komen de meeste deelnemers uit Alkmaar (14%) en Heerhugowaard (8%).

wandelnieuws alkmaar museum broekerveiling

Door Museum Broeker Veiling © foto Le Champion

Inschrijven kan via de website t/m woensdag 5 juni. Op de website is ook meer informatie te vinden over de routes, starttijden en stempelposten onderweg.

Naar de website voor inschrijven of meer informatie

wandelnieuws alkmaar waagplein

Finish op het Waagplein © foto Le Champion

Deel dit artikel