© foto Turismo de Tenerife

Op het fraaie Tenerife kun je heerlijk wandelen. Je kunt er prachtige lijn- en rondwandelingen vinden en het eiland is dan ook een regelrechte aanrader voor iedereen die in een niet alledaags landschap wil genieten van de natuur.

We lichten er een korte, maar fraaie wandeling uit: een tocht vanuit Erjos, via Las Moradas en Cuevas Negras naar Los Silos.

Langs ruïnes en zwarte grotten

Deze wandeling op het eiland Tenerife loopt erg gemakkelijk, want tegenover ruim 48 klimmeters staan maar liefst 950 dalende meters. Je loopt aan de noordkant van de Teno Mountains en je gaat vanuit het bergplaatsje Erjos vrijwel alleen naar beneden naar het dichtbij de kust gelegen Los Silos, een klein plaatsje met ca. 5000 inwoners.

wandelnieuws pr tf 53 silos cuevas negras erjos gal05

Onderweg geniet je van prachtige uitzichten. Verder passeer je tal van ruines en verlaten gehuchten (zoals bijvoorbeeld Las Moradas). Wat verder in de wandeling maak je kennis met de ‘Cuevas Negras’, de zwarte grotten in de rotsen. Hier woonde vroeger de inheemse bevolking van Tenerife. Later is er in de buurt van de zwarte grotten ook een boerendorp gesticht met dezelfde naam. De restanten – veelal ruines - van het inmiddels min of meer verlaten dorp Cuevas Negras zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. In het laatste deel loop je langs de rivierbedding in de El Saldo ravijn naar de eindbestemming Los Silos.

wandelnieuws pr tf 53 silos cuevas negras erjos gal01

Van Erjos naar Los Silos is slechts 5,7km lang. De tocht is overigens gemakkelijk uit te breiden, want de wandeling sluit op een vijftal andere wandelingen aan.

Meer informatie vind je op de website van Turismo de Tenerife

Deel dit artikel