© foto Marc Schäfer

Het Duitse stadje Badenweiler is centraal gelegen in het drielandenpunt van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Achter je ligt het Zwarte Woud en aan je voeten liggen de wijngaarden van het Markgräflerland.

En in het midden? Daar vind je rustgevend, thermaal water. Extra aantrekkelijk is dat de Elzas en Zwitserland op een steenworp afstand liggen. Het stadje Badenweiler is genieten, beleven en ontspannen tegelijk. Het klimaat is mild, de natuur is prachtig en de lucht is er zó goed, dat Badenweiler de titel van kuuroord heeft gekregen.

Pak je rugzak in en ga eropuit

Badenweiler is een heerlijke uitvalsbasis voor wandelaars. De ene dag wandel je door het prachtige Zwarte Woud, de andere dag word je omgeven door wijngaarden zover als je kan kijken. Vanuit het gezellige Badenweiler kan je door twee totaal van elkaar verschillende landschappen wandelen. En voor wie dat niet genoeg is: in het hoogseizoen zijn er onvergetelijke wandeltochten naar de aangrenzende regio's van de Vogezen en de Zwitserse Jura.

© foto Marc Schäfer

Fietsers

Ook fietsers komen er qua mogelijkheden aan volledig hun trekken. Voor fietsende vakantiegangers is er voor elk wat wils. Of je nu een ontspannen vrijetijdsfietser, mountainbiker of ambitieuze wielrenner bent: met de grote diversiteit aan routes in- en om Badenweiler vind je gegarandeerd altijd je favoriete tocht. Ook erg leuk: twee keer per week kan je op tournee met lokale gidsen. Onder leiding van deze kenners van de regio fiets je samen naar de allermooiste plekjes. 

wandelnieuws badenweiler fietser

© foto Marc Schäfer

Ook voor wijnliefhebbers

Wijnliefhebber? Badenweiler wordt omringd door vele wijnhuizen en wijncoöperaties waar je heerlijke wijnen direct ter plaatse kunt proeven. Tevens liggen de wijngebieden Kaiserstuhl en Elzas op slechts een paar kilometer afstand. 

wandelnieuws badenweiler proost

© foto Adobe Stock

Cassiopeia thermale baden

Weldadig thermaal water, optimaal saunaplezier, verfijnde badcultuur in het Romeins-Ierse bad, wellness uit het Oosten en het Westen. De met vijf wellnesssterren bekroonde Cassi-opeia Therme is niet alleen goed voor je gezondheid, maar door zijn schoonheid en stijlvolle ambiance ook een balsem voor de ziel. 

Badense keuken

De keuken van Baden wordt beschouwd als een van de beste van Duitsland. De nabijheid van Frankrijk en Zwitserland blijkt uit veel recepten. Hier kan je niet alleen genieten van specialiteiten uit de Badense keuken, maar van overheerlijke gerechten uit de hele regio. 

wandelnieuws badenweiler vesper burg

© foto Marc Schäfer

Botanische- en culturele schatten

Het kuur- en kasteelpark van Badenweiler herbergt een unieke hoeveelheid boomsoorten. Dankzij het milde klimaat komen sequoiabomen, sparren uit het Zwarte Woud en mediterrane schoonheden hier samen. Bijzonder mooi is een herfstwandeling door de kuurtuinen, langs de Romeinse badruïnes tot aan het kasteel van Baden. Je wordt tijdens deze wandeltocht getrakteerd op prachtige uitzichten over het Rijndal; je kan er kijken tot aan de Vogezen. 

wandelnieuws badenweiler kupark

© foto Staatsbad Badenweiler

Nieuw: muzikale reizen

Vanaf dit najaar kunnen muziekliefhebbers in Badenweiler hun hart ophalen. Je wordt er meegevoerd naar de wilde jaren 50 en kan er de tijd van petticoats, babypoppen en Isetta's in de misdaadmusical BiKiNi SKANDAL beleven. Je kan er een weergaloze show verwachten met een groot internationaal ensemble, een live-band op het podium, veel rock-'n-roll en een extra dosis gezelligheid. De première is op 19 oktober 2023. De beschikbare muziekpakketten vind je op de website van Badenweiler Tourismus.de website van Badenweiler Tourismus.

Service

Als gast kom je volledig aan je trekken in Badenweiler. Alles is in het werk gesteld om bezoekers op alle fronten van dienst te kunnen zijn. Zo kan je er onder andere gebruik maken van:

  • Gratis bus- en treinreizen
  • Rondleidingen met elektrische voertuigen
  • Begeleide fiets- en wandeltochten
  • Evenementen van traditioneel tot zeer modern 

Aantrekkelijke aanbiedingen

Voor geinteresseerden zij er een aantal aantrekkelijke accommodatieaanbiedingen en -pakketten samengesteld.

Bijvoorbeeld: 3 dagen ‘kleine time-out’ inclusief Cassiopeia Therme en wellnessbehandelingen vanaf € 180

Bekijk ook de andere pakketten op de website van Badenweiler Tourismus

Meer informatie of een Vakantiemagazine aanvragen?

Dat kan via de website van Badenweiler Tourismus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefonnummer 0049 76 32 21 89 60

Deel dit artikel