Zoals bekend vindt bij het gerenommeerde wandelschoenenmerk Hanwag de gehele productie in Europa plaats. Zo kunnen de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de afgewerkte schoenen altijd optimaal worden gecontroleerd en kan dit ook aan de gebruiker worden gegarandeerd.

Ook het thema duurzaamheid speelt een uitermate grote rol bij de productie in Europa. De kortere transportwegen helpen veel schadelijke uitstoot te verminderen en maken het tevens mogelijk de duurzame productie van de verwerkte materialen op elk moment te checken. In het kader van die duurzaamheid organiseert Hanwag samen met Life Terra een mooie boomplantactie, waar jij als wandelaar ook aan mee kan doen: Wie een paar Hanwag Bluecliff ES wandelschoenen in oktober van dit jaar aanschaft bij één van de geselecteerde retailers draagt zo een steentje bij aan de biodiversiteit, een beter klimaat en de CO2 compensatie.

BLUECLIFF ES

Een stevige hike schoen voor de wat langere wandelingen in voor- en najaar.

wandelnieuws bluecliff hanwag

  • De Bluecliff ES is verkrijgbaar vanaf eind september
  • De schoen is 100% PFC-vrij en volledig ‘Made in Europe’
  • De Bluecliff ES heeft een 4-laagse, waterdichte en ademende Eco-Shell voering
  • Voorzien van stevige metalen veterogen en haken, met zeer hoge trekkracht
  • Met een Hike Pro loopzool met diep profiel van 4 mm en extra brede noppen voor de nodige stabiliteit

Bomen planten tegen klimaatverandering

Ook dit jaar gaat HANWAG weer een samenwerking aan met Life Terra, de organisatie die zich inzet om bomen te planten om op die manier klimaatverandering tegen te gaan. Hanwag is zich terdege bewust van het cruciale belang van bomen in onze leefomgeving. Vorig jaar werden door Hanwag, één van onze toonaangevende producenten van wandelschoenen, op familielandgoed Mariënwaard in Beesd al bomen geplant. Dit was een mix van verschillende bomen ter bevordering van de hoognodige biodiversiteit.

"Klimaatverandering is een uitdaging die nú actie vereist. Door met de handen in de grond te zitten ervaar je hoe je zelf deel kan uitmaken van de oplossing. Gekoppeld aan de verkoop via de winkels doneert Hanwag voor elk verkocht paar Bluecliff ES schoenen een boom. Zo kunnen we samen een bijdrage leveren aan het klimaat en CO2 compensatie," aldus Marleen Hemminga (Marketing Manager Fenix Outdoor Benelux BV).

De sympathieke donatieactie is van eind september tot en met 31 oktober 2023 geldig bij een hiervoor speciaal geselecteerd aantal Hanwag retailers in Nederland. Op zondag 19 november kan je als geinteresseerde - pers, retailers en consumenten - meehelpen met het planten van de bomen. Help je mee?

wandelnieuws banner hanwag

Informatie

Op de website van Hanwag vind je alle informatie over bovenstaande actie plus een overzicht van de deelnemende Hanwag-dealers. Tevens staat er een kort verslag over het planten van de bomen in 2022 en kom je er meer te weten over Hanwag’s partner Life Terra.

Kijk voor meer informatie op de website van Hanwag

Deel dit artikel