Eilandspolder © foto Hans van Weel

Het is feest bij natuurorganisatie Landschap Noord-Holland: het natuurmagazine bestaat maar liefst 50 jaar. Dat is de reden dat natuurliefhebbers in de laatste twee weken van september een gratis exemplaar van het magazine kunnen aanvragen.

Landschap Noord-Holland deelt op deze manier al het moois dat de natuur in die regio te bieden heeft. 

In het magazine vind je prachtige natuurfoto’s, bijzondere weetjes over planten en dieren en de allerlaatste informatie van boswachters en vrijwilligers in het veld. En het magazine heeft ook nog een handige, uitneembare fiets- of wandelroute, waarmee je gelijk zelf op pad kan gaan en zult ervaren hoe verrassend mooi de provincie Noord-Holland is.

wandelnieuws icarusblauwtje henk van bruggen r 23

Icarusblauwtje © foto Henk van Bruggen

Kom meer te weten over de winnaars en verliezers in de voorbije 50 jaar: welke dieren en planten hebben het moeilijk en met wie gaat het goed? Of lees over de kemphaan, die als broedvogel in Noord-Holland verdwenen is, maar die zich tijdens de trek nog regelmatig laat zien. Of lees alles over de studenten die strijden voor meer biodiversiteit rondom Fort K’IJK door een inheemse kruiden- en bloementuin aan te leggen.

Aanvragen is makkelijk

Ga naar de website van Landschap Noord-Holland en vul daar je gegevens in. Je krijgt het natuurmagazine dan thuisgestuurd, zolang de voorraad strekt.

Vraag hier het gratis natuurmagazine aan

 

Deel dit artikel