© foto Geopark Famenne Ardenne

De plaatsen Durbuy en La Roche-en-Ardenne liggen in het hart van de Belgische Ardennen. Beide oorden zijn alom bekend vanwege hun charme en gezelligheid. En ook het aanbod van fijne restaurants, mooie winkels en gezellige cafés zorgen ervoor dat deze plaatsen erg populair zijn.

Rondom deze fraaie stadjes strekken de Ardennen zich uit als pure natuur. Vooral de wandelaars die van klimmen en dalen houden zijn er in hun element. Hoge, uitstekende rotspartijen trakteren je na een beklimming vaak op weergaloze uitzichten over bijvoorbeeld de meanderende Ourthe-rivier. En wandel je beneden aan de oever van de rivier, dan heb je een goede kans dat je beverdammen tegenkomt. Mooier en beter wordt het niet…

De Transardennaise

Een prachtige gelegenheid om de Ardennen al wandelend in al zijn schoonheid te leren kennen is de Transardennaise. Je bent zo 7 dagen onderweg als je deze wandeling van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon in etappes opdeelt. In totaal telt het traject 160 kilometer. De route wordt gezien als een van de allermooiste trektochten in België. Onderweg ontdek je de authentieke Ardennen: de valleien van de rivieren Lesse, Ourthe en Semois en andere indrukwekkende landschappen van Belgisch Luxemburg.

wandelnieuws ingrid jusseret transardennaise

De Transardennaise is één van de mooiste trektochten van België © foto Ingrid Jusseret

De zeven etappes zijn:

  1. Van La Roche-en-Ardenne naar Sprimont (Saint-Ode), 21 km
  2. Van Sprimont (Saint-Ode) naar Saint-Hubert, 21 km
  3. Van Saint-Hubert naar Nassogne, 27 km
  4. Van Nassogne naar Mirwart, 17 km (evt. met variant)
  5. Van Mirwart naar Daverdisse, 22 km (evt. met variant)
  6. Van Daverdisse naar Paliseul, 21 km of Daverdisse tot Mont-Idée: 25 km
  7. Van Paliseul naar Bouillon, 26 km (of van Mont-Idée naar Bouillon, 18 km

Vanzelfsprekend zijn er nog tal van andere wandelmogelijkheden in deze regio. Je vindt ze op de website van VISITWallonia.

Naar de website van VISITWallonia

Deel dit artikel