Wandelen met het vosje Gaspard, een wandeling combineren met een overnachting onder een heldere sterrenhemel of met het nemen van een verfrissende duik in een bergmeer. Zo is wandelen voor kinderen óók hartstikke leuk. Heerlijk dicht bij de natuur met het hele gezin in Morzine en Avoriaz…

Wandelen en lekker slapen onder een prachtige sterrenhemel

Vanuit het centrum van Avoriaz loop je in een half uur het Lil'Stash bos in. Een bos met boomhutten, hangbruggen, glijbanen en majestueuze naaldbomen. Werkelijk een magische plek midden in de natuur. En je kunt er niet alleen gezellig barbecueën, maar vanaf dit jaar kun je er ook fijn slapen onder een heldere sterrenhemel.

Meer informatie vind je op pagina 9 van dit online wandelboekje. 

In voetsporen van vosje Gaspard naar waterval van Nyon

Een natuurwandeling vanuit Morzine langs het riviertje de Dranse, die uitkomt bij de indrukwekkende waterval van Nyon. Onderweg kom je van alles te weten over het vosje Gaspard, een bewonder van deze vallei.

In dit online wandelboekje vind je nog veel meer informatie op pagina 35.

 

wandelnieuws vosje

Lac des Mines d’Or in Morzine

Het Lac des Mines d’Or in Morzine is een klein meertje, omgeven door alpenweiden en naaldbossen. Via duidelijke informatiepanelen ontdek je van alles over de rijke biodiversiteit in het gebied kent en over het belang en de vele functies van het bos. Interessante wetenswaardigheden voor jong en oud! 

Tip

Op 20 minuten wandelen ligt het lieflijke ‘Fréterolle chalet’. Hier dartelen geitjes vrolijk over de alpenweiden. En je kunt er iets drinken en – vanzelfsprekend - geitenkaasjes proeven.

Wandelen of zwemmen in het meer van Montriond

Houd je het bij wandelen? Of toch ook een verfrissende duik in het meer van Montriond? Het meer van Montriond bij Morzine is het op twee na grootste meer van de hele Haute Savoie. Een rondje om het meer is 3 km lang. En is het te warm om te lopen, dan neem voor de afwisselijk een heerllijke verfrissende duik! Als je vanaf het einde van het meer nog 10 minuten langer doorloopt kom je bij het Les Albertans gehuchtje met traditionele architectuur. En nog een klein stukje verder stort het water van de imposante Ardent-waterval zich naar beneden.

Kijk in het digitale boekje op pagina 27 voor meer informatie.  

wandelnieuws kindopnek

Wandelen met proeverij ‘avec vue’

De Abricotine berghut ligt op ruim 1.600 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht op de waterval des Brochaux. Je kunt er niet alleen lunchen met de mooie streekproducten, maar ook bosbessentaartjes eten die niet te versmaden zijn. Vervolgens naar de berghut van Chésery op de Frans-Zwitserse grens. Hier vandaan heb je uitzicht op het schitterende Lac Vert. Deze berghut is een oude stal die uit de 19e eeuw. In 1987 is het chalet geheel gerenoveerd en de huidige eigenaars maakten er een fijne gîte van, met simpele gerechten van lokale streekproducten en bovendien is er een grote kans dat je onderweg  een herder met z’n schaapskudde tegenkomt.

Meer informatie vind je op pagina 18 in dit digitale boekje. 

 

Deel dit artikel