Zondag Soester Duinendag © foto's Le Champion

Met de heide in bloei en een heerlijk zonnetje hebben op zaterdag 20 en zondag 21 augustus in totaal bijna 4.000 wandelaars vorstelijk genoten van het Soester Wandelweekend. Ook deze vierde editie werd door Sportorganisatie Le Champion in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn georganiseerd.

De deelnemers konden volop genieten van de prachtige natuur en unieke - soms koninklijke - bezienswaardigheden die de omgeving van Soest en Baarn rijk is. Na afloop konden de deelnemende wandelaars nagenieten in de Gildetent op het Gildeterrein in Soest, waar het aanstaande weekend de jaarlijks terugkerende traditionele Gildefeesten plaatsvinden.

wandelnieuws shotbysylla soesterwandelweekend 0212

Zaterdag is Baarnse Bossendag... © foto Le Champion

Zaterdag Baarnse Bossendag

Nadat de 'regerend' Gildekoning het startschot had gegeven gingen op zaterdag de wandelaars op pad voor de Baarnse Bossendag. Deelnemers aan de 10, 20 of 30 km liepen door- en langs unieke locaties, zoals het Baarnse Bos, de Kleine- en de Grote Kom en de Koninklijke Stallen. Ook dit jaar konden de wandelaars langs het bordes van het imposante Paleis Soestdijk wandelen; een knipoog naar vervlogen tijden toen er jaarlijks het defilé plaatsvond op de verjaardag van de toenmalige koningin. Nieuwe highlights  op de route waren dit jaar de rivier de Eem, het Cantonspark en de Pekingtuin.

wandelnieuws shotbysylla soesterwandelweekend 0130

Verversingspost aan de Grote Kom in Baarn © foto Le Champion

Zondag Soester Duinendag

Diezelfde Gildekoning van zaterdag opende op zondag de Soester Duinendag. De 3,5 km was - na twee jaar afwezigheid - weer aan de routes toegevoegd. Deze afstand bleek uitermate populair - en geschikt - voor rolstoelgebruikers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. De ruim 1.700 deelnemers aan 10, 20 en 30 km trotseerden grote zandvlaktes en een schitterende natuur. De wandelaar op de langste afstanden liepen onder andere langs het Nationaal Militair Museum, de voormalige militaire vliegbasis in Soesterberg (waar een dag eerder nog de wielrenners van de Vuelta de aandacht op zich wisten gericht). Tijdens de laatste kilometers werden alle afstanden getrakteerd op een prachtig paars heidenveld in natuurgebied de Lange Duinen. Op zaterdag stonden 2.100 deelnemers aan de start en zondag meer dan 1.700. Ruim 1.000 wandelaars wandelden op beide dagen mee.

wandelnieuws shotbysylla soesterwandelweekend 2255

Ook de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg werd door de wandelaars aangedaan © foto Le Champion

Goede doel

De deelnemers werden bij inschrijving in de gelegenheid gesteld een vrijwillige donatie doen voor het goede doel van het Soester Wandelweekend: Teamuitbehandeld.nl. Het doel van Teamuitbehandeld.nl is een overzichtelijk platform te creëren, waarop patiënten, partners, ouders of gezinsleden die behoefte hebben aan hulp, terecht kunnen. Op zondag werd een cheque met het fraaie bedrag van € 5.000,- de organisatie uitgereikt.

Editie 2023

De vijfde editie van het Soester Wandelweekend vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2023. Inschrijven voor het wandelevenement is mogelijk vanaf medio januari 2023.

wandelnieuws soesterwandelweekend zaterdag sjoerd 4194 1

Bloeiend heideveld in Soest © foto Le Champion

Deel dit artikel