Hou je van wandelen, natuur én gezelligheid? Dan is de Hunzeloop wandeltocht op 17 september iets voor jou. Want natuur, cultuur én gezelligheid is waar de Hunzeloopwandeltocht voor staat. Dat begint al bij de start waar alle deelnemers worden verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee en een echt Drents kniepertje.

Hunzeloopwandeltocht

De Hunzeloop wandeltocht is een Drents wandelfestijn dat jaarlijks plaatsvindt op de derde zaterdag van september. Dit jaar is dat 17 september aanstaande. De Hunzeloop wordt voor een brede doelgroep georganiseerd. Zowel geoefende als niet geoefende lopers kunnen meedoen aan dit wandelevenement. Dit jaar kan er ook een wandeling van 2,5 kilometer gelopen worden. Er zijn gevarieerde routes uitgezet met beschutte doorkijkjes, bos, ruimte en water in een prachtige natuur. Onderweg zijn diverse rustpunten ingericht waar iets gedronken en gegeten kan worden. De start is voor alle afstanden vanaf Het Achterom in Zuidlaren.

Natuur, cultuur én gezelligheid

Vanaf 2010 vindt de Hunzeloop plaats. Initiatiefnemer is stichting Het Drentse Landschap. Een projectgroep bestaande uit een aantal partners en vrijwilligers organiseert dit wandelevenement in het Hunzedal inmiddels alweer voor de elfde keer. De medewerking vanuit Zuidlaren (de vaste startplaats van het evenement) is enorm; zowel vanuit de gemeente Tynaarlo als van de ondernemers uit het dorp.

wandelnieuws hunzeloop 2

Unieke formule

De Hunzeloop wandeltocht kent een eigen unieke formule. Naast een wandeling in een mooie omgeving, is er ook ruimte voor historie, cultuur en natuur. De gezelligheid begint al bij de start waar deelnemers worden verwelkomd met een kopje koffie (of thee) en een echt Drents kniepertje. De routes van Hunzeloopwandeltocht zijn geen enkel jaar hetzelfde. De editie van 2022 beloofd ook weer veel afwisseling tijdens de route. Niet alleen qua natuur, ook wat (cultureel) erfgoed betreft. Zo is er een voormalige synagoge te bezoeken, komt de route langs een hunebed en een molen en door een museum. Kortom volop genieten!

Het Drentse Landschap

Initiatiefnemer van de Hunzeloopwandeltocht, Het Drentse Landschap, heeft als doel om alles wat Drenthe tot Drenthe maakt, te beschermen en te behouden. Niet alleen voor de huidige generatie maar zeker ook voor de generaties die na ons komen. De opbrengst van de Hunzeloop wandeltocht komt ten goede aan Het Drentse Landschap die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap. Meedoen aan de Hunzeloop wandeltocht is dus niet alleen leuk, gezellig en gezond maar draagt tevens bij aan het in standhouden van een mooie natuurlijke en gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarin het heerlijk recreëren en genieten is met oog en respect voor de natuur.

Mee doen

Deelname aan de Hunzeloop wandeltocht kost 6 euro. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee. Beschermers van Het Drentse Landschap krijgen € 1,- korting op het inschrijfgeld. Dit geldt ook voor leden van de KWBN. Wandel mee en geniet van de prachtige natuur, cultuur én de gezelligheid. 

Meer informatie of direct inschrijven kan via de website van de Hunzeloop

   

 

Deel dit artikel