De Walk of Wisdom heeft de publieksprijs gewonnen in de wedstrijd ‘Maak Gelderland mooier: de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2018’. De prijs van de vakjury ging naar de Sint Jansbeek in Arnhem.

De Walk of Wisdom is een pelgrimsritueel, waarbij wandelaars een week lopen met telefoon en internet zoveel mogelijk uit. Het ritueel staat los van een religie. Het grote plan is één gemarkeerde Walk of Wisdom in elk land van de wereld.

Voorzitter van de jury Jan Terlouw (links op de foto) en gedeputeerde Josan Meijers (midden op de foto) reikten de prijzen uit. “Het is een fantastische erkenning en waardering voor de Walk of Wisdom”, aldus pioniers Damiaan Messing en Manja Bente (op de foto rechts naast Jan Terlouw). De Walk of Wisdom gaat het prijsbedrag van 10.000 euro gebruiken om de pelgrimsroute verder te ontwikkelen en te verdiepen, aldus de organisatie.

Het publiek koos met 336 stemmen van in totaal 1712 stemmen voor de Walk of Wisdom.  ‘Het is de enorme diversiteit aan landschappen rondom Nijmegen als spiegel voor je eigen binnenwereld', aldus de provincie Gelderland.'

‘Een wandeltocht om je verbinding met het leven, de natuur en het landschap opnieuw te bevestigen. Een parel!’, zo motiveert een van de stemmers de keuze voor dit project.

De Gelderse Prijs voor ruimtelijke kwaliteit wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Dit jaar was het thema ‘landschap nieuwe stijl’. Zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs is een cheque van 10.000 euro waarmee de winnaars een financiële steun in de rug krijgen hun project uit te voeren en zo het betreffende landschap (nog) mooier te maken.

Deel dit artikel