© foto WBT

Voor fietsers bestaat de knooppuntenroutes allang, maar het is in Wallonië ook mogelijk om via genummerde bordjes je eigen wandelroute samen te stellen. De Oostkantons hadden hiermee een primeur en inmiddels biedt ook Picardisch Wallonië in de omgeving van Tournai de wandelknooppunten aan, zodat je er als wandelaar zelf een mooie wandeltocht mee uit kan zetten.

Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk: je kan je wandeling uitzetten met de knooppunten en daarbij eenvoudig rekening houden met je wandelconditie, de afstand die je aankan én de tijd die je ter beschikking hebt om te wandelen. Lokale kennis is echt niet nodig en zelfs een gedetailleerde wandelkaart hoef je niet per se mee te nemen. Je kan gewoon lekker van knooppunt naar knooppunt wandelen en optimaal van het prachtige landschap genieten.

wandelnieuws j. dhondt visitwapi.be wallonie insolite le sentier de letrange à ellez elles en wallo 1

© foto Visitwapi.be / JD D'Hondt

In Picardisch Wallonië ligt maar liefst 350 km wandelroutes met knooppunten in het Pays des Collines. De knooppunten herken je aan de bordeauxrode bordjes met de knooppuntnummers in een witte cirkel. Je kan als wandelaar de routes zelfs ook koppelen aan bijvoorbeeld wandelnetwerken in de Vlaamse Ardennen of in de Leiestreek.

Meer informatie en de link naar Picardisch Wallonië en de Oostkantons vind je op de website van VisitWallonia

Deel dit artikel