© foto's Le Champion

Op zaterdag 13 mei 2023 is het tijd voor de 2e editie van de KiKa Haarlem City Walk. Dit wandelevenement laat je kennismaken met de rijke historie van de hoofdstad van Noord-Holland. Met drie afstanden van 10, 16 en 25 km door stad en natuur is er voor ieder wat wils...

De 1e editie van het wandelevenement door Haarlem was met iets meer dan 5.000 deelnemers uitverkocht. Dit jaar kunnen er meer wandelaars meedoen. De organisatie verwacht op zaterdag 13 mei ruim 7.000 deelnemers aan de start. Inmiddels is meer dan de helft van de beschikbare startbewijzen al verkocht.

Elke stap is raak in historisch Haarlem

In de stad die in de vroege Middeleeuwen ontstond is veel te zien en beleven. De route van 10 km brengt de deelnemers door het levendige stadscentrum, waar langs de grachten en in de pittoreske straatjes volop historie en cultuur te ontdekken valt.

wandelnieuws haarlem city walk 1

De 16 km-wandelaars gaan gedeeltelijk langs het Spaarne, de rivier die in de 13e en 14e eeuw een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van Haarlem. Rondom de stad liggen ook prachtige buitenplaatsen, die vroeger het afgesloten domein van welgestelde families waren. De 25 km-route brengt de deelnemers langs en over deze indrukwekkende landgoederen.

wandelnieuws haarlem city walk 3

Wandel mee voor KiKa

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is vanaf dit jaar de titelpartner en ook het goede doel van het wandelevenement. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Op dit moment geneest 81% van alle kinderen met kanker, de doelstelling is om een genezingspercentage van 100% te behalen. Met jouw deelname aan de KiKa Haarlem City Walk draag je bij aan dit belangrijke doel! Bij je inschrijving kun je ook een eigen actie voor KiKa starten of een vrijwillige donatie doen die bijdraagt aan het verhogen van het genezingspercentage van kinderen met kanker.

wandelnieuws haarlem city walk 2

Inschrijving

Wil jij op zaterdag 13 mei ook genieten van de mooie routes en gezellige wandelsfeer van de KiKa Haarlem City Walk? Verzamel je wandelvrienden- en vriendinnen en schrijf je snel in voor je favoriete afstand via de website van de KiKa Haarlem City Walk.

wandelnieuws haarlem city walk 4

Deel dit artikel