Paleis Soestdijk © foto Shutterstock

Goed nieuws voor fans van het Koninklijk Huis, die ook nog regelmatig de wandelschoenen aantrekken. Vanaf woensdag 31 januari 2024 start bij de NTR op NPO 1 een 8-delige televisieserie, waarin verteller Daan Schuurmans je als kijker meeneemt langs de vele hoogte- en dieptepunten van de Oranjes.

Schuurmans bezoekt elke plek van betekenis en daarnaast wordt zijn vertelling gecombineerd met het commentaar van andere deskundigen.

Behalve de televisieserie zijn er ook acht ‘podwalks’, waarmee je kan wandelen door de geschiedenis van Oranje Nassau. Je doet paleizen en steden aan en treedt in de voetsporen van ons koningshuis. Je wordt meegenomen naar plekken waar de Oranjegeschiedenis tot leven komt: van het ontstaan van de Oranje dynastie tot de huidige tijd met Koning Willem-Alexander. Op deze wijze krijg je een mooi inkijkje in de vijf eeuwen die de familie Oranje-Nassau al een rol van betekenis speelt in onze geschiedenis. Je kan het zelf ontdekken met deze audioverhalen op locatie.

wandelnieuws koninklijkweeshuis buren shutterstock

Koninklijk Weeshuis in Buren © foto Shutterstock

De podwalks zijn GPS-gestuurd en variëren in afstand: van 4 tot 7,3 km. Je kan de verhalen alleen beluisteren op locatie. Bijvoorbeeld in het lieflijke stadje Buren, het historische centrum van Leeuwarden en langs de forten van Den Helder. De verhalen nemen je mee naar het leven op het Kasteel van Breda, Paleis Soestdijk en Het Loo. 

Je kan de podwalks-app ‘het verhaal van Nederland’ gratis downloaden in de App Store of Play Store.

Kijk hier voor meer informatie over de ‘podwalks’

 

Deel dit artikel