halfuurtje door je eigen buurtje
© foto Shutterstock

Dagelijks voldoende bewegen is verstandig en gezond. En als je diabetes hebt, dan heb daar extra profijt van. Tijdens Wereld Diabetes Dag op 14 november aanstaande organiseert de Bas van de Goor Foundation daarom een Halfuurtje Door Je Buurtje. Leuk als je meewandelt!

Het lichaam van diabetespatiënten kunnen de bloedsuikerspiegel niet automatisch op het juiste peil houden. Bewegen helpt, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De Bas van de Goor Foundation organiseert om deze reden sportieve evenementen en helpt hiermee mensen die diabetes hebben, om regelmatig bewegen in te passen in hun leven.

De Bas van de Goor Foundation stimuleert het samen bewegen. De stichting organiseert normaal gesproken elk jaar de Nationale Diabetes Challenge. Duizenden deelnemers wandelen 20 weken lang samen in wandelgroepjes, verspreid door het hele land. Door de huidige coronatijd zijn er veel beperkingen om samen te wandelen. Dat is de reden dat de stichting een manier heeft bedacht om met duizenden wandelaars tegelijk eropuit te gaan.

Op Wereld Diabetes Dag op 14 november roept de Bas van de Goor Foundation iedereen op om een Halfuurtje Door Je Buurtje te gaan wandelen. Zo vraagt dit goede doel aandacht voor diabetes en bewegen. Als je meewandelt steun je niet alleen het goede doel, maar krijg je na afloop ook nog een leuke verrassing! Maar dan moet je je vanzelfsprekend eerst wel even aanmelden. Aanmelden is gratis en kan via de website van Samen Gezond.

 

Deel dit artikel