Duidelijke routepaaltjes wijzen je de weg door Wandelnetwerk Amstelland
Duidelijke routepaaltjes wijzen je de weg door Wandelnetwerk Amstelland

De aanleg van Wandelnetwerk Amstelland is op 9 november gestart. De verwachting is dat het wandelnetwerk eind februari wordt opgeleverd. Het 300 kilometer lange traject verbindt reeds bestaande ommetjes en langere wandelroutes tot één groot wandelgebied.

Het gebied - globaal tussen Diemen tot Aalsmeer gelegen - is een prachtig, groen landschap.

Knooppunten

De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd te bewandelen en voorzien van duurzame routepaaltjes met een herkenbaar logo, gekleurde pijltjes en keuzepuntnummers (vergelijkbaar met de populaire fietsknooppunten). Hier kan je eventueel overstappen naar een andere route. Alle startpunten met parkeergelegenheid bieden wandelaars sowieso de keuze uit minimaal twee wandelingen.

Bijzondere natuurbeleving

Wandelnetwerk Amstelland is in een bijzonder en zeer divers gebied gelegen. Je loopt door bossen, langs rivieren, door graslanden en door zeer vogelrijke gebieden. Unieke boerenlandpaden laten je genieten van een oer-Hollands landschap met molens, rivieren en sloten. Een nieuw voetgangerspontje in de Bovenkerkerpolder zorgt ervoor dat je wandeling iets avontuurlijks heeft;  je trekt jezelf met een touw naar de overkant. Het wandelnetwerk sluit overigens aan op de wandelnetwerken van Zuid-Holland en Utrecht, zodat het gebied zeer interessant is voor langeafstandwandelaars. En ook het Noord-Hollandpad, een langeafstandsroute dwars door Noord-Holland, loopt gedeeltelijk via het nieuwe Wandelnetwerk Amstelland.

Deel dit artikel