wandel kanker de wereld uit
Team familie de Jong in actie

You’ll never walk alone. Een zinnetje dat normaal gesproken voor kippenvel zorgt. Zéker als duizenden wandelaars tijdens bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse aan je voorbijgaan. Tegenwoordig is zo’n beetje iedereen aan de wandel. Dat komt goed uit, want juist nu roept Het Radboud Oncologie Fonds op om te gaan wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Solo!

“Al jaren zijn er mensen die een wandeltocht lopen voor ons fonds” geeft Marieke Kokkeler aan, manager van het Radboud Oncologie Fonds. “Ze willen iets doen en in actie komen omdat kanker hen raakt. Want als het iemand treft, treft het ook de mensen er omheen. Kanker heb je namelijk niet solo”

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Frits, Sander en Thomas van Loon. Zij wandelen al een paar jaar als team FST (Forever Strong Together) de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor de zeldzame vorm neurofibromatose type 2. Dit is een ziekte waarbij in het lichaam op elke zenuw tumoren groeien. De oudste zoon van de familie Van Loon wordt hiervoor behandeld in het Radboudumc. “Omdat zijn toekomst onzeker is, hebben we besloten om samen de grenzen op te zoeken en nog te genieten alle mooie momenten onderweg tijdens onze wandelingen” zegt Sander van Loon. “Hoe zwaar het wandelen soms ook gaat!”

Omdat de vierdaagse ook dit jaar niet doorgaat hebben ze hun eigen solo sponsorwandeltocht gepland. “We wandelen samen de weg die we al zo vaak hebben gereden, van het Radboudumc naar huis. Ruim 120 km van Nijmegen naar Papendrecht. Zo krijgt deze monsterwandeltocht pas écht betekenis.”

Dit bijzondere initiatief bracht het Radboud Oncologie Fonds op het idee om een solo-wandel-actie te starten en meer mensen te vragen om te wandelen voor het goede doel. De inschrijving is vanaf vandaag open voor iedereen die deze uitdaging aan wil gaan en daarbij een heel uniek Limited Edition kruisje wil verdienen. Met een zelfgekozen route, letterlijk solo, maar figuurlijk niet alleen.

wandelnieuws wandelshirt2021

Een uniek wandelkruisje én een prachtig wandelshirt  

Wandelaars kunnen deelnemen of hun eigen actie aanmaken op www.wandelkankerdewerelduit.nl. Daar lees je ook hoe het precies werkt. De beloning is een uniek wandelkruisje en een prachtig wandelshirt. welke tegenprestatie er wordt geleverd door het Radboudumc. Gewoon om iedereen die hier aan meedoet te bedanken.

Meer informatie vind je op de website van het Radboud Oncologie Fonds.

Deel dit artikel