Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Elf wandelaars zijn in Zuid-Italië om het leven gekomen toen plotseling hoogwater ontstond in een kloof. De wandelaars werden verrast door het hoge water en meegesleurd. 

De stortvloed vond plaats in de Raganello-kloof in Calabrië. Het wassende water was ontstaan, nadat in korte tijd veel regen is gevallen. Hierdoor overstroomde de rivier. De wandelaars waren in de kloof toen het water plotseling snel steeg. Veel wandelaars werden door de sterke stroming meegesleurd. Onder de doden bevinden zich in ieder geval vier mannen en vier vrouwen. 

Ruim 20 andere wandelaars konden zich in veiligheid brengen. Enkelen van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen. Een van de gewonden is een Nederlandse wandelaar. Reddingswerkers houden er rekening mee dat nog meer slachtoffers gevonden kunnen worden. 

De rivier Raganello stroomt tussen hoge kloven door. Dit natuurgebied is geliefd onder wandelaars en ruiters. Het gebied is opgenomen in het natuurreservaat Gorges Raganello. Wandelingen door de kloof worden met een gids uitgevoerd. 

Deel dit artikel