© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Veel van jullie weten het natuurlijk al lang, maar loopbaan- en wandelcoach Ingeborg Steinvoord legde het onlangs voor 'Intermediair' nog maar eens uit: Wandelen zou zomaar eens het allereffectiefst kunnen zijn als middel om te 'ontstressen'.

Steinvoord helpt mensen wandelend de weg te vinden naar plezier in het werken. Haar uitleg: . ‘Als je beweegt, gaat er meer zuurstof naar je hoofd, waardoor je hersenen nieuwe verbindingen maken. Daarom word je van wandelen creatiever. En lopen in de natuur is helemaal goed. Die oordeelt niet. Je wordt er hoopvoller van en je gedachten kunnen de vrije loop gaan.’

Wandelen staat voor haar op nummer één. ‘Het helpt bij het onthaasten. Je kunt natuurlijk ook fietsen of hardlopen, maar wandelen vertraagt. Je zintuigen doen veel meer mee. Je voelt de wind en je ruikt de bloesem’.

En het gaat volstrekt niet om afstand, snelheid of presteren; juist niet!. Het belangrijkst is dat je loslaat wat er allemaal ‘moet’. En het is zó gemakkelijk: Gewoon je wandelschoenen aantrekken en naar buiten gaan. Wandelend lunchen, een halte eerder uit de tram stappen en de laatste meters lopen, de trap nemen in plaats van de lift, wandelend telefoneren en ga zo maar door. Zelfs brainstormsessies met een kleine groep kun je wandelend doen. Dat werkt juist goed. ‘Door te wandelen verander je van perspectief en alleen dát levert al nieuwe ideeën op’, aldus Ingeborg Steinvoord.

Bron: Intermediair

Deel dit artikel