© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wandelnet organiseerde op donderdag 4 april de vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag. De deelname was overweldigend: ruim 3.500 personen gingen individueel wandelend naar het werk en bijna 250 organisaties hadden de werknemers warm gemaakt om te voet naar het werk te komen.

Vanzelfsprekend liep niet iedereen het héle stuk; er waren ook veel deelnemers die een deel van de afstand liepen.

Er waren veel vroege vogels bij: al vóór 6 uur in de ochtend verschenen er enthousiaste berichten op social media. Een record aantal organisaties had zich overigens aangemeld als 'supporter' van de Wandel naar je Werk-dag. Vorig jaar waren dat er 135; nu deden er 249 organisaties mee. Zij stimuleerden medewerkers om mee te doen. Een aantal organisaties ging daarin nog een stapje verder door een warm welkom op kantoor te organiseren of door aan te moedigen om gezellig met collega's samen te lopen.

Heel veel mensen wandelden op donderdag 4 april te voet naar het werk. De meeste deelnemers liepen zo’n kilometer of vijf. Eén medewerker van de provincie Groningen spande echter de kroon: Hans Oude Egberink. Hij wandelde in totaal 23,4 kilometer van zijn huis in Rottum naar zijn werkplek in Groningen.

Wandelnet wil met deze dag zoveel mogelijk mensen letterlijk op de been krijgen. Ze brengen het belang van het lopen onder de aandacht: je krijgt er gezondere en productievere werknemers door. Want wandelen stimuleert bepaalde delen van het brein, waardoor je creatiever en productiever wordt en je stressniveau daalt.

Wandel naar je Werk-dag 2019 in cijfers:

  • 3.534 aangemelde deelnemers
  • 249 organisaties
  • 60 procent liep de hele woon-werk afstand
  • 20 procent liep van en/of naar het OV
  • 9 procent liep van en/of naar de auto
  • 15 procent liep iets anders, bijvoorbeeld een extra blokje om, of iets op een thuiswerkdag

De volgende Wandel naar je Werk-dag wordt gehouden op 2 april 2020.

Deel dit artikel