© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Vanaf 20 april 2019 kun je vanuit de Bataviahaven in Lelystad met een veerboot naar Marker Wadden. Het veer vaart nog wel op een beperkt aantal dagen, maar het is alvast een mooie kans om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken en er een mooie wandeling te maken.

Je zult er genieten van de weidsheid. Behalve wandelen kun je er ook vogels observeren en zien hoe de nieuwe natuur er zich ontwikkelt.

Een tochtje naar Marker Wadden is echt de moeite waard. Zo zijn er o.a. drie schitterende vogelkijkhutten, een imposante uitkijktoren, fraaie wandelpaden en een prachtig strand. Later dit jaar zal ook een eilandpaviljoen er haar deuren openen; op dit moment is er nog geen horeca.

wandelnieuws expeditie markerw shutterstockVorig jaar werden er door Natuurmonumenten op uitnodiging al excursies georganiseerd op Marker Wadden. Vanaf 20 april zijn de nieuwe eilanden voor iedereen toegankelijk - © foto Shutterstock

En wie echt van alles over de nieuwe eilanden wil weten kan mee op expeditie met een gids. Je gaat dan over nieuwe paden en vlonders en langs de slibvelden en vogelkijkhutten. Ook praat de gids je bij over de aanleg, bijzondere plekken en de natuurontwikkeling.

Een retourtje met de veerboot kost voor volwassenen EU20, kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen EU10. Kleintjes tot 4 jaar mogen gratis mee. Voor de excursie betaal je EU8

Voor meer informatie en het boeken van een veerboot of expeditie? Ga dan naar de website van Natuurmonumenten.

 

Deel dit artikel