Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Op zaterdag 9 juni wordt in Veessen het vijfde Klompenpad in de gemeente Heerde geopend: het Markluiderpad. Ook wordt dan de kanoroute Noordoost Veluwe geopend.

Het Markluiderpad is een rondwandeling van tien kilometer door het buitengebied van Markluiden. Wandelaars wandelen langs weteringen, IJsselhoeven, dijken en door natuurontwikkeling. Klompenpaden worden ontwikkeld door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Het Markluiderpad is onderdeel van een netwerk van Klompenpaden en wordt het 109de Klompenpad. Het Markluiderpad is naast het Paddenpad, Horsthoekerpad, Vosbergenpad en Elsvoorderpad het vijfde Klompenpad in de gemeente Heerde.

De kanoroute is ontwikkeld in samenwerking met lokale ondernemers en met Sportvisserij Oost-Nederland. De route wordt aangegeven met knooppunten, zodat kanovaarders zelf hun route - groter of kleiner - kunnen samenstellen. Van de haven van Hattem naar Villa Bakhuis bedraagt de route circa 15 kilometer. Het afzonderlijk varen van bepaalde gedeelten is heel goed mogelijk.    

Deel dit artikel