Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De wandelroute Veldzicht in Noordwijk is officieel in gebruik genomen. De route verbindt Streekmuseum Veldzicht met zorgpark Willem van den Bergh en is onderdeel van het Wandelnetwerk Bollenstreek.

Wethouders Marie-José Fles en Martijn Bilars van de gemeente Noordwijk onthulden het informatiepaneel van de nieuwe route. Wethouder Fles: “Er gebeurt veel hier op Veldzicht. Deze nieuwe wandelroute verbindt het Streekmuseum Veldzicht met het duin waarbij je onderweg goed ziet waar het duin eindigt en de bollenteelt begint. Twee onderdelen die samen onze Duin- en Bollenstreek uniek maken.”

Wandelroute Veldzicht gaat dwars door het agrarisch gebied ten zuiden van Noordwijk en voert langs duinen, bollenvelden en weilanden. De route brengt de wandelaar langs zorgpark Willem van den Bergh en de daar onlangs geopende Duintuin met typische duinplanten als duindoorn, zeegras, duinviooltje en dauwbraam.

De wandelroute maakt gebruik van het veel grotere Wandelnetwerk Bollenstreek. In dat netwerkt vind je als wandelaar je weg aan de hand van knooppuntpalen, pijltjes en informatieborden. Net als de andere routes in het Wandelnetwerk Bollenstreek wordt ook wandelroute Veldzicht regelmatig gecontroleerd door vrijwilligers. De route is te vinden op de site van Wandelnet

Deel dit artikel