Foto: Kasteeltuinen Arcen
Foto: Kasteeltuinen Arcen

De maand mei is de periode van bloei in Kasteeltuinen Arcen. Tijdens een wandeling is te zien dat de tuin zich opmaakt voor de zomer. De voorjaarsbloeiers, zoals tulpen en violen, staan in volle pracht en ook de uitgebreide collectie rododendrons rondom het kasteel laat de kleuren zien.

Tijdens het extra lange Hemelvaartsweekend kunnen na de wandeling lentegerechten worden geproefd. In het mediterrane decor van de Casa Verde houden koks een proeverij. Er kan gratis geproefd worden van hapjes, gemaakt met eerlijke ingrediënten die in de lente geoogst worden. Ook is er een kleine smaakmarkt met groentes die vers van de telers worden geleverd en zijn er verschillende streekproducten te koop.

Met Pinksteren keert de lang verloren gewaande koets terug naar Kasteel Arcen. De koets uit 1830 werd in 1917 door kasteelheer Wolff Metternich achtergelaten bij het kasteel, waarna de koets lange tijd uit het zicht is verdwenen. In 2013 werd de koets teruggevonden en begon een lange en intensieve renovatie. Nu, ruim 5 jaar later, komt de koets terug naar Kasteel Arcen waar deze een plek krijgt in het Koetshuys. Om de terugkeer te vieren zal met Pinksteren een koetsenparade plaatsvinden waarbij historische rijtuigen een tocht maken over Landgoed Arcen.

Op 2e pinksterdag vindt de jaarlijkse ‘Dag van het Kasteel’ plaats. Het thema van deze landelijke dag is dit jaar 'Verborgen Verhalen Verteld'. Op de ‘Dag van het Kasteel’ gaat de nieuwe audio- & videotour in Kasteel Arcen van start. De verhalen van Kasteel Arcen worden in de kamers van de Bel-etage verteld door een audiotour en in vijf kamers wordt er met filmpjes teruggekeken op bijzondere projecten, zoals de restauratie van de bijzondere plafondschildering.

Deel dit artikel