Foto: Stichting Het Limburgs Landschap / Henk Heijligers
Foto: Stichting Het Limburgs Landschap / Henk Heijligers

Op zondag 29 april start om 10.00 uur een excursie rond Fort Hazepoot. Noord-Limburg kent een roemrucht verleden. Zo hebben de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog geprobeerd een kanaal te graven tussen de Rijn en de Maas. De bedoeling was om dit kanaal te gebruiken voor handel en militaire doeleinden.

Het Fort Hazepoot, dat goed verscholen ligt langs de weg, is een onderdeel van dit kanaal dat nooit afgemaakt is. Tijdens de wandeling zullen de gidsen ook langs een recent stukje geschiedenis wandelen. Stichting het Limburgs Landschap heeft het Straelens Broek in oude glorie hersteld. Het gebied is moerassig en kent diverse plassen. Vele vogelsoorten, zoals de zilverreiger, maken daar gebruik van. De excursie begint vanaf de parkeerplaats voor Café Basten, Lingsforterweg 133 in Arcen. De excursie is gratis en duurt circa 2,5 uur. Denk aan stevig schoeisel. 

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van bewoners, IVN Limburg, de gemeenten Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er excursies.

Deel dit artikel