Habichtswald in Hessen vind je op pakweg drie uur rijden van de Nederlandse grens. Een prachtig gebied voor een lang weekend wandelen in deze omgeving, want je vertoeft er in een waar wandelparadijs.

De Habichtswaldsteig, een populaire wandelroute van Zierenberg naar de Edersee, voert je - als op de vleugels van een havik - door een sprookjesachtig en afwisselend landschap.

wandelnieuws grimmheimat4

De 85 km lange ‘premium’ wandelroute van Zierenberg naar de Edersee slingert door kleurige beukenbossen, gemengde bossen en jeneverbesheide. Je beleeft er ‘op en top’ wandelplezier met schitterende, weidse uitzichten over het Noord-Hessische cultuurlandschap. Je maakt er o.a. kennis met mooie dorpjes en stadjes met rode daken, het bergpark Wilhelmshöhe en slot Waldeck, dat hoog boven de Edersee troont.

Als je hier wandelt begrijp je al snel waar de gebroeders Grimm – die immers in Noord-Hessen woonden – de inspiratie voor veel van hun sprookjes vandaan haalden:

de berg van de fee bij Breuna, het land van de reuzen bij Wolfhagen, het dal van de bronnen bij Bad Emstal, vervallen burchten en schilderachtige vakwerkgebouwen.

Wil je alvast wat meer weten over dit prachtige wandelgebied? Kijk dan op de website van de Grimmheimat.

wandelnieuws grimmheimat3

Deel dit artikel