Eén van de veerboten naar Marker Wadden © foto Shutterstock
Eén van de veerboten naar Marker Wadden © foto Shutterstock

Vanaf 3 april a.s. is er weer een veerdienst naar Marker Wadden. Vanaf dat moment kan de eilandengroep in het Markermeer het hele seizoen met de veerboot bezocht worden. De verkoop van tickets voor de overtocht is inmiddels gestart!

De Marker Wadden bestaan uit natuureilanden en zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Ze dragen bij aan het natuurherstel van het meer. Nieuwe natuur volop tot ontwikkeling, zowel onder- als boven water. Het is een paradijs voor vogels en vissen èn het is een fantastisch recreatie-eiland. Je kunt prachtige wandelingen maken langs o.a. drie vogelkijkhutten en een imposante uitkijktoren.

Marker Wadden is vanaf 2018 gedeeltelijk toegankelijk voor bezoekers en vorig jaar kon je er al met de veerboot naar toe. In de haven van Marker Wadden komen inmiddels ook bezoekers met eigen boten en zelfs charterschepen met gezelschappen. In 2020 wordt op dit kersverse stukje Nederland nog gewerkt. In 2021 worden de werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de eilanden afgerond.

Momenteel wordt er volop gewerkt aan de bouw van o.a. een eilandpaviljoen op het haveneiland. In juni vindt hiervan de opening plaats. Er is dan een bescheiden horecagelegenheid, een informatieruimte en sanitair. Tevens zijn er binnen afzienbare tijd vier duurzaam gebouwde, energieneutrale eilandhuisjes te huur.

De veerdienst draait met zes verschillende schepen: Abel Tasman, Willem Barentz, De Zuiderzee, Admiraal van Kinsbergen, Soeverein en Marken Express. Van april tot november varen deze schepen gedurende 84 dagen, twee keer per dag, volgens een vast schema. Tickets voor de veerdienst kunnen al worden geboekt via de website van Natuurmonumenten. Daar vind je ook het schema met de verschillende vaardagen, tijden en prijzen.

Deel dit artikel