© foto Stichting Landschapsbeheer Gelderland
© foto Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Eindelijk is het dan zover. Het Nederrijnsepad - ofwel het eerste Klompenpad XL - wordt op 13 maart a.s. bij Manege de Fruithof in Heteren geopend! XL staat voor ‘extra lang’, want het nieuwe Klompenpad is maar liefst 27 km lang. Het pad loopt langs beide kanten van de Nederrijn, tussen het Lexkesveer en het Drielse Veer en gaat o.a. door uiterwaarden en beekdalen, over stuwwallen en dijken.

Veerpontjes en een brug brengen je als wandelaar - waar nodig - naar de overkant. Na de onthulling van het startpaneel tijdens de opening is er een korte wandeling gepland naar de veerstoep en is er – voor jong en oud - een optreden van Circus Klomp. Daarna is de afsluiting bij Manege de Fruithof en is er gelegenheid om de route te wandelen. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Het nieuwe Klompenpad combineert het Dorenweertsepad, het Hartensepad en het Wageningse Engpad. Er zijn vijf opstappunten zodat je als wandelaar op diverse plekken kunt beginnen. En voor degenen die 27 km te lang vinden: de route is via het Renkumse Veer, het Lexkesveer of de brug in te korten tot 7, 17 of 20 kilometer. Het Nederrijnsepad is het 121ste Klompenpad.

De wandelroute is in beide richtingen gemarkeerd met paarse klompjes. Op Klompenpaden zijn honden niet toegestaan in verband met evt. verstoring van vee en wild. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 13 maart ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie ook op de website van Klompenpaden.

wandelnieuws abel zwart xl kp

Deel dit artikel