© foto Région Boheme du Sud
© foto Région Boheme du Sud

De Lužnice Valley Hiking Trail in Zuid-Bohemen is de allereerste wandelroute in Tsjechië die het certificaat 'Leading Quality Trails - Best of Europe‘ heeft ontvangen. Dit kwaliteitscertificaat van de European Ramblers Association wordt uitereikt aan toonaangevende wandelpaden die gevarieerd, origineel en een aangename ervaring zijn voor wandelliefhebbers. Er zijn in totaal 19 routes in 10 Europese landen die het felbegeerde certificaat hebben behaald.

De wandelroute In de Lužnice-vallei is in totaal 55 kilometer lang en gaat door een prachtig, bosrijk landschap met romantische valleien, steile rotsen en historische bezienswaardigheden. De route volgt voor een groot deel de rivier Lužnice en doorkruist talrijke natuurgebieden en lieflijke stadjes in de regio Tábor in Zuid-Bohemen. Alle paden hebben een onverharde, natuurlijke ondergrond en zijn alleen bedoeld voor wandelaars. Verder is de wandelroute goed gemarkeerd, met voldoende rustplaatsen en is er een heldere website, die up-to-date is.

De wandelroute door de Lužnice vallei begint in de stad Planá nad Lužnicí, op minder dan anderhalf uur rijden van Praag, De tocht eindigt in de stad Týn nad Vltavou. De Lužnice Valley Hiking Trail bestaat uit vier etappes en in de dorpen en steden langs de route zijn uitstekende mogelijkheden om te overnachten. Zoals in het middeleeuwse stadje Tábor of in het kuuroord Bechyně bijvoorbeeld. Langs de weg zijn er negentien educatieborden, die veel informatie geven over de fauna en geschiedenis van deze streek. Onderweg ontdek je ruïnes van vroegere kastelen.

Meer informatie vind je op de  website van de Lužnice Valley Hiking Trail (in het Tjechisch, dat is dan wel weer jammer...)

Région Boheme du Sud

Deel dit artikel