© foto WBT - J.P. Remy
© foto WBT - J.P. Remy

De Ardennen zijn elk seizoen een aanrader om te wandelen. Op een dag met een pril voorjaarszonnetje is dit een prachtige wandeling. Trek stevige wandelschoenen of ‘wandelboots’ aan en ga er op uit in de omgeving van Spa! Deze plaats ligt op een uurtje rijden vanaf Maastricht.

Spa is wereldwijd synoniem voor bronwater. Deze wandeling laat je zien waar het ‘waterrijke’ imago van de stad vandaan komt. De route voert langs een aantal bekende bronnen als Barisart, Géronstère en Pia. De wandeling gaat door bossen en via venen en keert weer terug in het gezellige stadje dat een bezoekje meer dan waard is.

In Spa is het toerisme in de Ardennen ontstaan. Zo’n tweehonderd jaar geleden bezochten de groten der aarde de stad voor het weldadige water. De stroom bezoekers kwam echt goed op gang op gang toen de Russische tsaar Peter de Grote er in 1717 neerstreek. Ook Casanova verbleef in Spa.

wandelnieuws spa jardinsducasino cwbt davidsamyn© foto WBT - David Samyn

Het thermale centrum bestaat nog steeds en is niet langer voorbehouden aan de adellijken. Niets heerlijkers om na deze wandeling een reservering te regelen van een behandeling in de koperen baden. Deze vorm is uniek in Spa: het koper gaat een verbinding aan met het bronwater en dat zorgt voor een heilzame werking. Als je daarna gaat eten en blijft slapen in de wereldhoofdstad van water maakt van een dagje wandelen een superweekend.

Meer informatie vind je op de website van Wallonië België Toerisme.

Deel dit artikel