Wandelaars van de Kennedymars in Someren zijn zeer tevreden over het wandelevenement. Zij geven het cijfer 8,6. Dit betekent niet dat JOEK, de organisatie van de Kennedymars, het afgelopen jaar heeft stilgezeten. De route van de 58ste editie, die plaatsvindt in het weekend van 4 en 5 juli, is verder verbeterd.

“We hebben in 2020 geen nieuwe route, maar we hebben de route wel verbeterd,” verduidelijkt marsleider Davy van Otterdijk. “Een deel van de route is aangepast, we hebben een tweede doortocht door Someren op de zaterdagavond gecreëerd en enkele posten zijn verplaatst. Je kunt het zien als het finetunen van de route die wandelaars toch al zeer waarderen.”

Tweede doorkomst door Someren

Na de 57ste Kennedymars hield JOEK een enquête onder inwoners van Someren. Hieruit blijkt dat zij een tweede doorkomst door het centrum van Someren missen. JOEK heeft hierop geanticipeerd. Op zaterdagavond 4 juli lopen de wandelaars eerst een lus van Someren, door Someren-Eind, terug naar Someren. Na de start om 20.00 uur wordt de tweede doorkomst door het centrum van Someren tussen 21.00 en 22.30 uur verwacht. Daarna zetten de wandelaars koers richting Asten en Deurne en vervolgens Helmond en Mierlo.

Wandelaars kunnen deels hun route kiezen

De passage door het natuurschoon van Someren is ook gebleven, maar wandelaars kunnen, net als vorig jaar, ook kiezen voor een route om het natuurgebied heen. Vlak voorbij Lierop krijgen zij namelijk de keuze uit een natuurroute, deels over gravelpaden, of een asfaltweg om de natuur heen. In 2019 kon dit voor het eerst en was de verdeling ongeveer 50-50. De helft van de wandelaars genoot van de opkomende zon op de Strabrechtse Heide en rond het Keelven; de andere helft verkoos de volledig verharde route.

Meet & Greet

Speciaal is ook de Meet & Greet. Die is dit jaar bij de 60km-post bij Natuurpoort Vennenhorst bij boscafé De Soete Inval in Someren. Daar kunnen wandelaars en bezoekers elkaar ontmoeten, onder het genot van een hapje en drankje en met uitzicht op de fraaie Somerense natuur.

De inschrijvingen zijn geopend

Fanatieke en ook iets minder fanatieke wandelaars kunnen zich inschrijven voor de 58ste editie van de Kennedymars (80 km). Dit kan via de website van de Kennedymars Someren. Uiteraard zijn er dit jaar ook weer het Rondje Someren (40km) en de Mini Kennedymars (8 km). Ga jij de uitdaging aan?

Deel dit artikel