In één week Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog rondwandelen is een uitdaging van formaat. Niet zozeer vanwege de totale afstand, maar vooral hoe je er komt. Stichting Friesland Beweegt heeft hier al sinds 2010 dé oplossing voor met de 5 Eilanden Wandeltocht…

Je scheept in Harlingen in op een vloot historische zeilschepen. Hiermee vaar je een week lang, iedere dag naar een ander Waddeneiland. Hier zet je na een stevig ontbijt voet aan wal voor een verrassend andere wandeltocht van naar keuze rond de 20 of 30 km. Je wandelt door prachtige natuur, gezellige dorpjes en langs stempel- en EHBO-posten. Terug op het schip wordt er gezamenlijk gegeten en vaart de hele vloot over het betoverende Wad naar het volgende eiland. Nog even ‘Yn it waar sjen’ en dan onder zeil.

wandelnieuws frieslandbeweegt vloot

Onderweg moet je niet bang zijn voor natte voeten of zand tussen je tenen. De routes zijn prima te doen, maar schuwen een stukje strand of een half drooggevallen zandbank niet. IJs en weder dienende wordt er onderweg ook nog drooggevallen op een Wadplaat en kun je op de terugweg het Elfsteden jaagpad Dokkum-Leeuwarden lopen. In 2023 steekt de 5 Eilanden Wandeltocht op 28 juli van wal en is op 4 augustus weer terug in Harlingen.

wandelnieuws frieslandbeweegt picknicktafel

Naast deze tocht heeft Friesland Beweegt ook nog een aantal natuuredities op het programma staan. En met namen als Wad ‘n Vogels, Wad ‘n Natuur en Wad ‘n Zwerftocht is wel duidelijk waar de focus van deze excursie-zeiltochten op ligt.

Meer informatie vind je op de website van Friesland Beweegt

 

Deel dit artikel