wandelen keuzepuntpaal Amstel Uithoorn
Keuzepuntpaal langs de Amstel

Ruim 300 kilometer wandelplezier onder Amsterdam is vanaf april klaar voor gebruik. Wandelnetwerk Amstelland, gelegen langs de zuidkant van Noord-Holland, is op donderdag 25 maart officieel geopend.

Van knooppunt naar knooppunt

De aanleg van Wandelnetwerk Amstelland is onderdeel van het provincie-brede Wandelnetwerk Noord-Holland. De routes zijn allemaal in twee richtingen bewegwijzerd met routepaaltjes en voorzien van een herkenbaar logo, gekleurde pijlen en keuzepuntnummers. Liefst 244 keuzepunten maken overstappen naar een andere route eenvoudig mogelijk. De 34 startpuntpanelen, mét parkeergelegenheid én ov-punten in de buurt, bieden wandelaars minstens twee wandelingen.

Pareltjes en verborgen schatten

Het netwerk verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Van Diemen tot Aalsmeer en van Amsterdam via Amstelveen en Ouder-Amstel naar Uithoorn. Rutger Burgers is de ontwerper van deze nieuwe wandelregio en geeft aan: ‘Wandelen in het Amstelland biedt veel meer groen dan je van de stadsranden zou verwachten. Er zitten veel verrassende en exclusieve wandelpaadjes in het netwerk’.

Het wandelnetwerk ontsluit pareltjes en verborgen schatten tussen stad en land. Vergezichten met kerkjes en molens langs de slingerende Amstel, parken, heemtuinen, landelijke dorpjes en fraaie boerenlandpaden met wuivende rietkragen langs slootjes en meren. De routes vind je op de website van Wandelnetwerk Noord-Holland en de op de speciaal hiervoor vervaardigde app.

Deel dit artikel