Het Wandelnetwerk Salland heeft een update gekregen. Alle trajecten en bordjes zijn aangepast en vernieuwd. Daarbij zijn er ook drie gemarkeerde wandelroutes aangelegd: het Sallandpad, Rondje Deventer en het Schipbeekpad.

Daarnaast is de nieuwe wandelkaart Salland verschenen. Deze kaart is verkrijgbaar via de site waar ook meer wandelingen te verkrijgen zijn. Het Sallandpad is een langeafstandswandeling die de wandelaar kennis laat maken met de bossen van de Sallandse Heuvelrug, het coulisselandschap, de landgoederen rondom Raalte, Heino, Wijhe en Olst, de uiterwaarden langs de IJssel en de overgang tussen platteland en de Hanzestad Deventer.

Rondje Deventer heeft een lengte van 34,5 kilometer. Deventer is een Hanzestad zoals Hanzesteden bedoeld waren: Een bruisende stad met het gezicht naar het water. Met het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek ademt deze stad historie. 

Rondje Schipbeekpad is 90 kilometer lang. Dit pad loopt van Duitsland naar Deventer, is  bewegwijzerd en loopt langs de watergang De Schipbeek.

De Sallandse Zandloper is een langeafstandswandelroute van oost naar west dwars door Salland. Deze route heeft een update gekregen. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil. Een deel van de route leidt tussen weilanden en akkers door, over onderhoudspaden van het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Het Sallandpad, Rondje Deventer en de Sallandse Zandloper maken deel uit van het Wandelnetwerk Salland en is in twee richtingen gemarkeerd. Er is van elke route een wandelboekje verschenen. Deze boekjes zijn te koop bij de diverse VVV's en Tourist Info's in Salland.

Deel dit artikel