Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Onder de naam 'Edge of Africa' is in Safaripark Beekse Bergen een nieuw doorloopgebied geopend waar bezoekers tussen de dieren kunnen lopen.

De wandelroute in Beekse Bergen heeft er een lus bijgekregen. De wandelroute is achterin het Safaripark bij het Kongoplein. Hier zijn ringstaartmaki's en rode vari's te zien. Daarnaast wordt ook het pinguïnverblijf uitgebreid zodat de dieren meer ruimte en zonlicht krijgen. Dit zorgt er ook voor dat bezoekers letterlijk tussen de dieren kunnen gaan lopen. 

In het gebied worden nieuwe paden en waterpartijen aangelegd. Het groene karakter van het gebied blijft behouden, zodat de ringstaartmaki's en de rode vari's via diverse touwen en bomen zich door nagenoeg het hele gebied kunnen plaatsen. In het gebied wordt ook een plek gemaakt waar voederpresentaties met de ringstaartmaki's en de rode vari's zullen worden gegeven. Daarnaast wordt een nieuwe onderzoekshut gerealiseerd. Deze onderzoekshut wordt ingericht met allerlei educatieve middelen die de uitdagingen weerspiegelen die rangers momenteel hebben op Madagskar bij het beschermen van de maki's en hun leefgebied.

Deel dit artikel