Foto: Ronald Jansen
Foto: Ronald Jansen

Wie de herfst in alle kleuren en gedaanten wil ervaren, kan terecht op een van de wandelroutes in de natuurparken van Trentino in Italië. De laagstaande zon zorgt ervoor dat de bergen en bomen van het gebied transformeren tot een kleurenpalet.

In het Adamello Brenta Natural Park lopen wandelroutes door het Val di Fumo, een van de meest spectaculaire gletsjervalleien van de Alpen, omringd met bossen en rotswanden. In hetzelfde natuurpark bevindt zich de door lariksen en beuken omgeven hermitage van San Martino, die bereikt kan worden via een route door Val Rendena. Volgens een legende leefde hier een van de laatste kluizenaars, die daar door een tamme beer van brood werd voorzien.

Een andere route loopt door Val di Rabbi in het Stelvio National Park, waar de Saént-watervallen leiden naar de voet van watersprongen van de Rabbi-rivier. Wie nog verder wil, kan doorsteken naar Prà di Saént, waar bezoekers eeuwenoude en reusachtige lariksen kunnen bewonderen. Vanaf juni 2019 is het mogelijk om in het Stelvio Park een bad te nemen in het bos. Gebaseerd op de Aziatische Shinrin-yoku-leer kan men een helende sessie ervaren onder begeleiding van een therapeut.

Wie tijdens de ontdekkingstocht in de bergen wil overnachten, kan terecht bij een van de berghutten in de Dolomieten. In het gebied van Adamello Brenta kunnen wandelingen worden gemaakt in de bossen om vervolgens bij de berghutten in Val Breguzzo en Val di Fumo neer te strijken. In het Lagorai-gebied komen wandelaars tot rust tijdens wandelingen langs een van de uitgestippelde routes bij berghutten in Erterle, Carelettini, Seven Selle, Serot en Conseria-berghutten. Meer informatie is te vinden op de website van Trentino.

Deel dit artikel