Uitzicht op Garachicho © foto Turismo Tenerife

Elke wandelliefhebber zou de 30,9 km lange ‘out-and-back trail’ vanuit Garachico op Tenerife ééns moeten bewandelen. Deze route, die gerust ‘uitdagend’ mag worden genoemd, duurt gemiddeld ruim 11 uur en je klimt tijdens de wandeling in totaal bijna 1.700 meter…

Garachico is van oorsprong een belangrijke havenstad en handelsplaats. In 1706 bracht een vulkaanuitbarsting van de vulkaan El Teide hier een abrupt einde aan. Vrijwel het hele stadje werd verwoest. Na de vulkaanuitbarsting zijn inmiddels veel gebouwen gerestaureerd. Dat heeft ervoor gezorgd dat Garachico nu weer een pareltje is om te zien.

wandelnieuws pr tf 43 garachico montana chinyero gal03

De wandeltocht ‘PR-TF 43’ van Garachico naar Montaña Chinyero en weer terug is uitermate populair en veelbelopen. Maar op rustiger momenten van de dag kan je er nog steeds genieten van een prettig soort eenzaamheid. Het eerste deel van de wandeling ga je gestaag omhoog, zodat je op de helft van het traject het moeilijkste deel al achter de rug hebt. De tweede deel loop je dan logischerwijs juist meer naar beneden. De route is het hele jaar geopend en is op elk moment van het jaar geschikt om te bewandelen. En voor de ‘diehards’: er zijn ook nog een aantal andere routes die mooi aansluiten op deze wandeltocht.

Zoals gezegd, vanuit Garachico loop je gestaag omhoog over de Camino de El Lance naar San Juan del Reparo. Je wandelt over lavatongen die hier een zeer bijzonder, zwartgeblakerd landschap hebben gecreeerd. Als je aankomt bij de dorpskern van La Montañeta ga je van daaruit richting de recreatieterreinen Arenas Negras en Montaña de las Flores. Hier begint een rondwandeling over de vulkaan Chinyero.

wandelnieuws pr tf 43 garachico montana chinyero gal01

Je loopt er tussen stromen van lavasteen en langs eeuwenoude pijnbomen als de Pino de Cha Lorenza. Bij deze boom vind je een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de zuidhelling van de Chinyero. Ook bergen als de Corredera, Los Poleos of La Cruz komen in beeld langs deze route. Zolang er geen bewolking is kun je hier eindeloos genieten van prachtige vergezichten over de Teide en de Pico Viejo. Na de rondwandeling zak je weer af, terug naar het beginpunt. Daar weer aangekomen is het na een verfrissende douche heerlijk genieten van een drankje op een terrasje in het schilderachtige Garachico, één van de meest authentieke dorpjes van Tenerife.

Meer informatie vind je op de website van Turismo Tenerife

 

Deel dit artikel