Foto: Felbert Reiter
Foto: Felbert Reiter

Langs een rondwandelroute bij het Hexenwasser in Hochsöll in Oostenrijk is de ene na de andere waterattractie te vinden. Er zijn klassieke Kneipp-baden, en het aanbod is vooral op kinderen gericht.

De handen wrijven snel over de handgrepen van de schaal. Ineens is de magie er. In het bekken begint het water te borrelen, lijkt haast te koken, tot er even later een hele stortvloed van waterfonteinen door de klankschaal danst.

Voor een bezoek aan het Hexenwasser mag je gerust een hele dag uittrekken, zo veel is er te zien en te doen. Met het vlot zelf over de vijver varen of met een met de hand aangedreven windmachine een ruige race tussen modelboten houden, modderpiramides bouwen en met de kabelbaan over de beek zweven, in de heksen-boomhut klimmen of stuwdammen bouwen.

Overal langs de wandelroute zijn groene rustplaatsen met schaduw, en verschillende berghutten en restaurants. De bestemming Wilder Kaiser ligt in Tirol / Oostenrijk. Het hoogste punt in de regio is de 2.342 meter hoge Ellmauer Halt.

Klik HIER voor meer informatie.

Deel dit artikel