In het komende najaar, op 14 november wordt weer een Camino Groningen georganiseerd. Alle deelnemers, die gefinisht zijn op het Pronkjewailpad Noord en/of Zuid worden dan gehuldigd. Vanzelfsprekend worden dan ook de (top) Pronkjewailspelers uitgenodigd en worden de Pronkjewailers van het Jaar 2020 gekozen.

In 2018 waren Gerko Dijkstra en Wanda Torrenga degenen die met de eer gingen strijken; in 2019 waren dat John Scheerhoorn en Caroline Benz. Verder wordt vooruitgeblikt op de nieuw ontwikkelde Oost- en Westroute van het Pronkjewailpad.

Organisator Peter Velthuis legt uit hoe de routes tot stand komen: 'We hebben een hele dikke rode stift en trekken die door het gebied waar we nog niet geweest zijn. Circa honderd voorlopers gaan dan op pad en wij bespreken met hen het geplande traject’.

De oostroute zal door Winschoten en de punt van Reide gaan. Een deel van Westerwolde, wandelgemeente van het jaar 2020, komt ook nog niet voor in één van andere routes. Maar daarmee gaan de wandelaars van het Pronkjewailpad ook kennismaken. Het westelijk deel gaat door het Westerkwartier. Maar ook door de wat onbekendere zuidwesthoek: Leek, Zevenhuizen. Marum. En daarna omhoog naar het Middag-Humsterland en naar Zuidhorn, Lauwerzijl en Visvliet. Ook een prachtig stukje Groningen, tegen de grens van Friesland aan.'

 

Deel dit artikel