Rothaarsteig, zonsondergang op de Kahler Asten © foto Sauerland Tourismus e.V. / Heide Bücker

Met rijp bedekte takken steken scherp af tegen de blauwe lucht; sneeuw knispert onder je schoenen: wandelen in de winter heeft zo zijn eigen bijzondere charme. Op zo’n drie uur rijden van Nederland ligt de Rothaarsteig, één van de Top Trails of Germany.

Voor winterwandelaars beslist de moeite waard als je zeker wilt zijn van indrukwekkende natuurbelevenissen in een winters landschap..

Drie dagen door het winterse Sauerland

De Rothaarsteig, een driedaagse tocht voor ervaren wandelaars met weidse uitzichten over besneeuwde heuvels, voert je over de hoogste toppen van het Sauerland. De eerste etappe van 14 kilometer heeft het vertrekpunt in Niedersfeld en leidt je door het natuurgebied Niedersfelder Hochheide en over de Clemensberg naar Grönebach. De tweede dag wandel je door het wintersportgebied Winterberg naar Altastenberg. Hoogtepunten tijdens deze etappe zijn de bron van de Ruhr - de rivier waar het Ruhrgebied zijn naam aan dankt - en de beroemde berg Kahler Asten, die in de winter vaak bedekt is met sneeuw. De laatste etappe gaat langs afgelegen hutten bergafwaarts naar het mooie dorpje Westfeld. Vanaf hier kan je de bus terug naar het startpunt nemen.

Meer informatie vind je op de website van Top Trails

Deel dit artikel