© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Het wad bij Moddergat is zeer gevarieerd. Er is wad, er zijn meanderende geultjes, we treffen er resten van landaanwinningsprojecten en een stuk kwelder. Ruim voldoende ingrediënten voor fotograferende wandelaars om een paar uurtjes rond te scharrelen en de mooiste foto's te schieten.

De Waddenvereniging organiseert op woensdag 15 oktober 2019 een workshop waarbij je samen met waddenfotograaf Henk Postma op pad gaat, om je uiteindelijk de kunst van het in schemerlicht fotograferen van de Wadden eigen te maken.

Het bijzondere licht op de Wadden, de enorme weidsheid, de prachtige structuren in het zand: het wad is een uitermate geliefde plek om te fotograferen. Bij Moddergat, waar de workshop plaatsvindt, is het wad zeer gevarieerd. Samen met waddenfotograaf Henk Postma ga je op zoek naar de natuurlijke waarden van Werelderfgoed Waddenzee om ze vervolgens vast te leggen. Henk deelt al zijn tips en trucs met je. En in de Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging wordt je wegwijs gemaakt in de geheimen en bijzonderheden van de Waddenzee. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet…

De workshop begint in de Garnalefabryk in Moddergat. De Werelderfgoedgids geeft je alvast een introductie over de bijzonderheden van de Waddenzee. Vervolgens deelt Henk Postma tips en trucs over lichtinval, standpunten, hoe structuren mooi te 'vangen' zijn en nog veel meer met je. Na een eenvoudige, voedzame avondmaaltijd ga je aan de slag. De zon gaat om 20:12 uur onder, dus je maakt de schemer volop mee. Na afloop worden de gemaakte foto’s bekeken en besproken.

De ontvangst in de Garnalfabryk in Moddergat is om 16.15 uur en de totale tijdsduur zal ongeveer 5 uur zijn. Het aantal deelnemers is beperkt: slechts 15 fotografen kunnen mee. De kosten bedragen EU60 per persoon (leden Waddenvereniging EU52,50) en dat bedrag is inclusief de avondmaaltijd.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Waddenvereniging.

Deel dit artikel