Lightacts langs het strand © foto Le Champion

Op zaterdagavond 18 februari staat de 2e editie van de Zandvoort Light Walk op de wandelagenda Alle afstanden van deze belevingsvolle avondwandeltocht van 6, 14 en 18 km zijn vernieuwd. De nieuwe routes brengen de deelnemers door het gezellige Zandvoort, over het strand en over het CM.com Circuit Zandvoort.

Onderweg worden de deelnemers verrast door de mooiste lichtkunstwerken en indrukwekkende 'lightacts'.

Alle deelnemers starten op de Kleine Krocht in het dorpscentrum van Zandvoort. De 14 en 18 km-wandelaars finishen ook op deze plek. De Family Walk-deelnemers finishen iets eerder in het centrum, bij het Gasthuisplein. De deelnemers van alle afstanden wandelen de routes met de klok mee en voor iedereen is CM.com Circuit Zandvoort de laatste verzorgingspost. Na de finish is iedereen welkom bij het gezellige finishfeest in het centrum van Zandvoort.

wandelnieuws zandvoort light walk knrm

De KNRM is het goede doel van deze editie van de Zandvoort Light Walk © foto Le Champion

Verzorging onderweg

De Zandvoort Light Walk brengt de de deelnemers langs een zee aan lichtjes. Tijdens het wandelen moet er natuurlijk ook af en toe gepauzeerd worden. Langs de route staan verschillende gezellige stempel- en verzorgingsposten waar deelnemers naast een stempel ook iets lekkers krijgen. Bij de 2e editie zijn de Zandvoortselaan, NIUS Beach House, Strandpaviljoen Thalassa en CM.com Circuit Zandvoort de locaties van de verzorgingsposten. Daar kunnen de wandelaars even uitrusten voor het vervolg van hun Zandvoort Light Walk-avontuur!

Populaire wandelbeleving

Er kunnen dit jaar 7.000 wandelaars meedoen aan de Zandvoort Light Walk. Inmiddels staan al bijna 6.000 wandelaars ingeschreven voor de verrassende wandelbeleving. De Family Walk, de wandeltocht van 6 km voor het hele gezin, is zelfs al uitverkocht. De 1.500 beschikbare startbewijzen vlogen de deur uit. Voor de twee langere afstanden van 14 en 18 km zijn nog startbewijzen beschikbaar via www.zandvoortlightwalk.nl.

KNRM Zandvoort als goede doel

Het officiële goede doel van de 2e editie van de Zandvoort Light Walk is KNRM Zandvoort. De vrijwilligers van de KNRM, voluit Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, zorgen voor de veiligheid op het strand, op zee en in het duingebied.

Deelnemers aan de Zandvoort Light Walk kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan de KNRM. Omdat de KNRM zo blij is met de donaties, hebben zij iets leuks bedacht: alle wandelaars die bij hun inschrijving een donatie doen, maken kans om een keer mee te varen met de reddingboot van KNRM Zandvoort.

wandelnieuws zandvoort light walk lichtkunstwerken

De Zandvoort Light Walk is een verrassende wandelbeleving © foto Le Champion

Inschrijven

Schrijf je in voor de 14 of 18 km via de website van de Zandvoort Light Walk en wandel op zaterdagavond 18 februari mee door Zandvoort. De inschrijving is geopend t/m 6 februari of totdat alle startgroepen uitverkocht zijn. 

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven 

Deel dit artikel