Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zeeland heeft er een nieuwe zogenoemde Parelroute bij. De Parelroute 'Veerkracht' leidt door en rond Brouwershaven. Parelroutes zijn digitale en interactieve wandelroutes door de provincie.

Zeeland wordt voor de parelroutes vergeleken met een grote oester met veel parels. Met de parelroutes ontdekt de wandelaar deze verborgen schatten. Soms zijn ze zo goed verborgen en zijn ze alleen te vinden door goed te kijken, te luisteren en te doen. Tijdens de zoektocht leert de wandelaar hoe rijk Zeeland is aan geschiedenis, natuur en meer.

Parelroutes maken gebruik van de hele omgeving. Tijdens de interactieve wandeling gebruikt de deelnemer ogen, oren, handen en voeten. In heel Zeeland zijn diverse Parelroutes te vinden. De routes lopen deels via het wandelroutenetwerk en deels gaat het om een eigen route. De Parelroutes vertellen het verhaal van Zeeland. Door de Parelroutes aan elkaar te verbinden, ontstaat één lange wandeling: het Oesterpad. Meer informatie is te vinden op de site van VVV Zeeland.

 

Deel dit artikel