Abdij Villers-la-Ville © foto Shutterstock
Abdij Villers-la-Ville © foto Shutterstock

De Belgische Ardennen en Wallonië zijn heerlijke plekken om te wandelen. Om het je extra gemakkelijk te maken selecteerde Wallonië België Toerisme alvast de zes best gewaardeerde wandelingen voor je. Zo ben je ervan verzekerd dat je een wandelroute gaat maken die meer dan de moeite waard is…

• De vallei van de Ninglinspo

De naam van de vallei is al even bijzonder als de wandeling zelf. De tocht langs de bergbeek is zo fraai dat deze de titel van ‘Uitzonderlijk natuurerfgoed van Wallonië’ draagt. Je volgt de loop van deze idyllische rivier via paden en bruggetjes, die je van de ene naar de andere oever brengen. 

• In en rond Natuurpark Chlorophylle

Het natuurpark Chlorophylle is een wandeling voor ouders met kinderen die dol zijn op planten en dieren. De idee achter het park is dat kinderen op een speelse manier van alles over de natuur leren. In de omgeving van dit heerlijke buitenuitje is een bijzonder mooie en leerzame wandeling uitgezet. 

• Panoramawandeling Tombeau du Géant

Deze zogenaamde  Laddertjeswandeling start – als je met de klok meeloopt - met een flinke afdaling in de Semoisvallei. Om weer boven te komen, zijn er ladders tegen de rotsen aangebracht. De bijzondere combinatie van wandelen en ladders beklimmen maken dit tot een zeer avontuurlijke en uitdagende route. 

• Rond de abdij van Villers-la-Ville

De abdijruïnes spreken erg tot de verbeelding. Ooit bewoonden Dit enorme complex van ruim achthonderd jaar oud werd ooit bewoond door cisterciënzer monniken. De wandeling in Villers-la-Ville voert je door omliggende bossen en langs vredige dorpen. Bij de abdij is onder andere een kleine brouwerij.

• Ongerept landschap in de Viroinval

Bij natuurliefhebbers heeft de Viroinval in de omgeving van Chimay een streepje voor. De kalkgraslanden die dje hier vindt hebben een bijzondere flora en fauna, zoals wilde orchideeën en heel zeldzame insecten. Door de jaren heen heeft de natuur in de kalkheuvels diepe kloven en openluchtgrotten doen ontstaan. Deze unieke wandeling leidt je naar zo’n natuurverschijnsel. 

Meer informatie vind je op de website van Wallonië België Toerisme.

Deel dit artikel